Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Uhanalaisten tilojen tapaaminen 11.2.


Nyt on aika toimia tilojen säilyttämiseksi – yhteisessä käytössä! 

Uhanalaisten kulttuuri- ja kansalaistoimintatilojen avoin tapaaminen Keskiviikkona 11.2.2015

Tahmelan monitoimitalo (A-kilta)
Uramon katu 9

Klo 17:30

Tule kuulemaan tämänhetkisiä kuulumisia erilaisista yhteiskäyttöisistä tiloista Tampereella ja suunnittelemaan toimintaa niiden jatkuvuuden turvaamiseksi. Alla tiivistelmä viimevuotisesta toiminnasta, uudet osallistujat tervetulleita!

Kenen kaupunki

Syksyllä 2014 kutsuttiin koolle kokous keskustelemaan muutamien Tampereen kaupungilta vuokralla olevien tilojen käyttäjälähtöisen toiminnan turvaamisesta.

Tampereen kaupungin liiketoimintajaosto oli tuolloin esitellyt joitain aktiivisessa käytössä olevia tiloja myytäväksi harkittavien kiinteistöjen listalla, ja talojen tarpeellisuutta nykyisessä käytössä haluttiin puolustaa. Kokouksissa seuraavien tilojen edustajat kertoivat tilanteistaan: Ompelijantalo, Rajaportin sauna, Kurpitsatalo, Hirvitalo, Pispalanharju 32, A-kilta ja Onkiniemi.

Yhdeksi toimintatavaksi muodostui adressin kerääminen uhanalaisten tilojen puolesta. Adressin ja toiminnan tavoitteeksi nousi neuvotella aktiivisessa yhdistystoiminnassa olevien talojen vuokrasopimuksista pidempiaikaisia. Tämä takaisi yhdistyksille työrauhan, jatkuvien myyntiuhkien sijaan.

Voit allekirjoittaa tai jakaa adressin tästä linkistä: http://www.adressit.com/tampereen_uhanalaisten_kulttuuritilojen_sailyttamisen_puolesta

Meidän Pispala tapahtuma Haulitehtaalla.
Joulukuussa 2014 järjestettiin ilmaistapahtuma Pispalan Moreeni ry:n tarjoamissa tiloissa Haulitehtaalla. Tapahtuma kokosi laajasti Pispalalaisia yhdistyksiä esittelemään toimintaansa. Kansankeittiö, työpajat lapsille ja monipuolinen musiikkiohjelma veti talon täyteen väkeä ja herätti jo toiveita vuosittaisesta talvisesta kaupunginosatapahtuman järjestämisestä.

Paikalle saatiin mukavasti myös tiedotusvälineiden edustajia ja päättäjiä. Muiden muasssa pormestari Anna-Kaisa Ikonen päätyi puheesssaan puolustamaan tilojen ja toiminnan merkitystä.
Tällä hetkellä Hirvitalon ja Rajaportin saunan suhteen on käynnissä neuvottelut pidempiaikaisista vuokrasopimuksista kiinteistötoimen ja tilakeskuksen kanssa. Kaupungin edustajat ovat neuvotteluissa mukana. Keskusteluja on käyty kaupungin kanssa myös a-killan ja Onkiniemen tiloista. Tapaamisessa kuullaan ajankohtaiset kuulumiset näiden paikkojen osalta. Tarkoituksena on koota aktiivisia ihmisiä yhteen pohtimaan, minkälaisilla erilaisilla tavoilla voimme vahvistaa käyttäjälähtöisten tilojen asemaa Tampereella.

 

Ajankohtaisia linkkejä:

ALLEKIRJOITA ADRESSI UHANALAISTEN TILOJEN PUOLESTA!

Auta meitä Tampereen uhanalaisten tilojen Usein kysyttyjä kysymyksiä -listan laatimiseen!

Yhteinen kirjoitusalusta kannanottojen laatimiseen

Hirvitalolaisten tiedote tulostettavaksi (pdf)