Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Näyttelyhaku


Vuoden 2019 näyttelyaikojen haku on päättynyt! 

(in english below)

Pispalan nykytaiteeen keskus Hirvitalon näyttelyhaku oli avoinna 6.9.- 31.12. 2018.

Tulevana vuonna teemana on Taivaan merkit (kaikissa ilmenemismuodoissaan).

Vuoden 2019 näyttelyiden valinnassa otetaan huomioon erityisesti omavaraisuuteen sekä sosiaalisiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin pureutuvat teokset sekä taiteilijakollektiivit. Suosimme ajatuksia rohkeasta tilojen käyttämisestä talossa ja puutarhassa.
Erityisesti performanssi ja tilaan tehdyt teokset ovat näyttelyvalinnoissa etusijalla.

Vuonna 2019 kokeilemme limittäisesti vaihtuvaa näyttelyaikataulua. Talon ylä ja alakerta toimivat eri aikatauluilla, kumpikin kuukauden jaksoissa, mutta eri rytmissä. Avajaisia tapahtuu siis kaksi kertaa kuussa.
Taiteilijoille tämä tarkoittaa sitä, että koko taloa ei voi kerralla täyttää. Myös ripustuksen olisi tapahduttava samaan aikaan, kun toinen puoli galleriasta on avoinna.

Otamme vastaan sähköisiä ja printattuja vapaamuotoisia hakemuksia.Toivomme teoskuvia/ digitaalista materiaalia sekä lyhyen kuvauksen kyseisen teoksen tai teoskokonaisuuden sisällöstä.

Myös tapahtumien ja työpajojen järjestäminen näyttelyiden oheen on tervetullutta!

Hakemukset osoitteeseen:

hirvitalo.archive@gmail.com (otsikoksi Näyttelyhakemus)

 

Applying for the exhibitions for 2019 has started!

The exhibition search for Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo (Center of Contemporary Art Pispala) is open from 4.9.-31.12.2018

In the coming year the theme will be The signs of the sky (in all of its meanings)

In the search for exhibitions for 2019 we appreciate especially pieces of work and artist collectives that discuss self-sufficiency, social questions and the society.
Especially performance and space-based artwork are a priority in the application process.

In 2019 we will try an overlapping exhibition schedule. The upstairs and downstairs will work with different schedules, each in one month’s periods, but with different rhythms.
There will be two gallery openings a month.
For the artists this means, that the house cannot be filled completely at once.Setting up the exhibition will also have to happen at the same time when the other half of the gallery is open.

We accept informal applications either printed or via email. We hope to see pictures or digital material of your artwork, and a small description of your piece.

Setting up an artist meet, arranging other events or workshops along with the exhibitions is also welcome!

The applications can be sent to the following address:
hirvitalo.archive@gmail.com (put exhibition application as the title)

or

Pispalan Nykytaiteenkeskus Hirvitalo / Exhibition application
Hirvikatu 10
33240 Tampere

>>esittely
>>tilat
>>talonkokous

 

TÄRKEÄÄ TIETOA NÄYTTELYN PITÄMISESTÄ HIRVITALOLLA:

Tiloista:
Näyttelykäytössä alakerrassa yksi (16m2) ja yläkerrassa kaksi (12m2/h) valoisaa huonetta. Kuvia tiloista:

http://www.hirvikatu10.net/wordpress.1/?page_id=18

Myös ala- ja yläkerran väliseen portaikkoon voi ripustaa. Tämän lisäksi yläkerrassa on käytössä pieni, kapea, vinokattoinen ullakkohuone, joka soveltuu esimerkiksi video- ja ääniteoksien sekä vähän tilaa vaativien teosten esittelyyn.

Alakerran ensimmäisessä huoneessa toimii viikottain eri ryhmiä. mm. kansankeittiö. Tämä ei estä huoneen käyttöä myös ripustuksessa, mutta lattiatilaa vievät installaatiot ja veistokset tulee ripustaa yläkertaan!

Laitteisto:
Hirvitalolta löytyy dvd:soittimia, televisioita ja mediasoitin. Gallerian tapahtumiin on mahdollisuus lainata aktiivikaiuttimia sekä mikseriä ja laulumikkejä. Laitekysymyksissä ota yhteyttä: valpuri.talvitie@gmail.com

Teosten myynti/vakuutus:
Myynti tapahtuu taiteilijan ja ostajan välisesti. Hintatietoja voi halutessaan jättää näyttelyvahdille. Ilmainen galleriatila ei sisällä teosten vakuutuksia. Suosittelemme arvokkaiden teosten vakuuttamista itse.

Näyttelykäytännöistä:
Näyttelytila on maksuton ja näyttelyaika on tavallisesti kolme viikkoa, lyhyempiäkin voi ehdottaa. Hirvitalon työntekijät ja vapaaehtoiset huolehtivat näyttelyiden valvonnasta. Näyttely on auki ti-su klo 14-19. Yleisölle avointen tapahtumien ja avajaisten yhteydessä talo suljetaan aina viimeistään klo 22.00.

Tiedotus:
Tiedotus tapahtuu Hirvitalon kautta sähköisesti Hirvitalon nettisivuilla, Facebookissa ja sähköpostilistalla. Hirvitalon tiedotuslista kattaa erityisesti Tampereen alueen paikallismediat ja pääasiallisia valtakunnallisia medioita.  Tämän lisäksi näyttelynpitäjän omia yhteyksiä kannattaa hyödyntää ja laittaa tiedotukset esimerkiksi oman asuinalueensa medioihin vielä erikseen. Kirjastoihin ja muihin kulttuuritiloihin levitettäviä julisteita voi toimittaa noin viikkoa ennen näyttelyä osoitteeseen Hirvitalo 10, 33240 Tre.

Avajaiset & purku:
Avajaispäiväksi on laskettu yleensä lauantai. Lauantaisin avajaisten yhteydessä Hirvitalon Kansankeittiö (klo 17) tarjoaa vieraille vegaanista ruokaa edukkaasti. Muutakin ohjelmaa avajaisten yhteyteen tai näyttelyn ajalle kannattaa ehdottaa ja järjestää. Lisää kansankeittiöstä:
http://www.hirvikatu10.net/wordpress.1/?p=1421

Näyttelyn purku sovitaan tapauskohtaisesti. Yleensä kolmen viikon näyttelyaika päättyy sunnuntaihin jolloin näyttely vielä auki vieraille. Tällöin purku voi tapahtua sunnuntaina klo 19 jälkeen tai heti seuraavana päivänä.