Korjausrahaa Uittoyhdistyksen talolle!

- Hirvitalon tapahtumat ja tärkeät päivämäärät

Korjausrahaa Uittoyhdistyksen talolle!

ViestiKirjoittaja Mikkoli » 18 Joulu 2012, 16:13

Lehdistötötiedote 18.12.2012 Julkaisuvapaa: heti

Korjausrahaa Uittoyhdistyksen talolle
ELY-keskus myönsi 13.12. Uittoyhdistyksen talon korjaukseen EAKR- ja valtionrahoitusta lähes 66 000 euroa. Myös Tampereen kaupunki tukee korjaushanketta ja Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry osallistuu työhön yli 2000 talkootyötunnilla.

Taloon tulee rakennuskulttuurikeskus. Keskuksen tavoitteena on turvata vanhan rakennuskulttuurin säilyminen sekä jakaa tietoa rakennusten huoltamisesta, korjauksesta ja energian säästämisestä.
Kunnostamisen periaatteena on säilyttävä korjaus. Esimerkiksi ikkunoista vaihdetaan vain lahonneet tai särkyneet osat, muuten ruudut ja puuosat huolletaan ja palautetaan paikoilleen.

Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry aloitti kunnostustyön omalla riskillään jo syksyllä kiireisimmästä eli katon korjauksesta. Korjaus eteni pakkasiin asti, jolloin uuden huovan alle saatiin kaksi kolmasosaa katosta. Työt jatkuvat keväällä. Katon lisäksi korjataan rakenteita sekä ulkovuori. Projekti kestää vuoden 2013 loppuun.

Korjausta johtaa arkkitehti Harri Metsälä. Kunnostuksen aikana rakennus toimii oppimisympäristönä rakennusalaa opiskeleville. Esimerkiksi TAKK:n ja IKATAn opiskelijoita on ollut mukana syksyn aikana. Ikkunoiden korjaus on aloitettu Silta-Valmennusyhdistys ry:ssä. Erilaisissa tapahtumissa ja talkoissa kaikki kiinnostuneet pääsevät näkemään, kuinka säilyttävää korjausta tehdään.

Kunnostusprojektista vastaa Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry, joka on vuokrannut kiinteistön kolmeksikymmeneksi vuodeksi.

Lisätietoja ja kuvat:
http://www.trkk.fi/korjausrahaa-uittoyh ... n-talolle#

Irma Rantonen, projektipäällikkö

Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti
Ekokumppanit Oy
PL 487
33101 TAMPERE
puh: 040 8062775
irma.rantonen@tampere.fi www.trkk.fi
Vipuvoimaa EU:lta 2007-2013
Mikkoli
 
Viestit: 1628
Liittynyt: 23 Loka 2006, 16:11
Paikkakunta: Nettilä

Paluu Tiedotteet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 3 vierailijaa

cron