SANO EI FASISMILLE JA RASISMILLE Tre la 19.1. klo 15->

- Hirvitalon tapahtumat ja tärkeät päivämäärät
Mikkoli
Viestit: 1628
Liittynyt: 23 Loka 2006, 16:11
Paikkakunta: Nettilä
Viesti:

SANO EI FASISMILLE JA RASISMILLE Tre la 19.1. klo 15->

Viesti Kirjoittaja Mikkoli »

SANO EI FASISMILLE JA RASISMILLE
Mielenosoitus Tampereella lauantaina 19. tammikuuta 2013. Tapaaminen Tullintorilla klo 15.00


Kansainvälinen talouskriisi on viime vuodet koetellut koko maailmaa. Euroopassa rankimmin Kreikkaa. Syntipukeiksi kriisiin on nostettu jo valmiiksi yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevat: pienituloiset epävarmoissa työsuhteissa työskentelevät, maahanmuuttajat ja pakolaiset. Samaan aikaan kun oikeisto murentaa työväenliikkeen järjestäytymisellä saavuttamia voittoja, ovat oikeistopopulistit ja fasistit syyttämässä maahanmuuttajia, pakolaisia ja ”epäeurooppalaisia” pankkiirien aiheuttamasta kriisistä.

Kreikassa EU:n ja maailmanpankin röyhkeästi ajama talouskurin politiikka on moninkertaistanut itsemurhien määrän viimeisten kolmen vuoden aikana, virallinen työttömyysaste ylittää jo 26% ja valtiolla ei ole varaa lämmittää kouluja talvella. Samaan aikaan äärioikeiston kannatus on noussut merkittävästi. Viime kevään parlamenttivaalien jälkeen natsipuolue ”Kultainen sarastus” nousi kannatukseltaan kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. Vaaleissa sitä äänesti yli puolet Kreikan poliiseista. ‘Kultainen sarastus’ on taukoamatta hyökännyt poliisin siunauksella maahanmuuttajia ja poliittisia vastustajiaan vastaan. Marraskuussa Kreikan toiseksi suurimmassa kaupungissa Thessalonikissa vangittiin fasismin vastustajia mielenosoituksen päätteeksi. Poliisi kidutti vangittuja ja uhkasi ”antaa heidät Kultaiselle sarastukselle ruuaksi”. Kultaisen sarastuksen ajama fasistinen politiikka ei ole kuitenkaan pelkästään Kreikan asia. Uusfasistiset ryhmät ovat nousseet merkittäväksi poliittiseksi voimaksi eri puolilla Eurooppaa. Jopa Suomessa uusfasistit ovat onnistuneet nousemaan Eduskuntaan asti, jossa he ovat haaveilleet työttömien pakkotyöllistämisestä ilman palkkaa ja armeijan ylijäämäaseiden jakamisesta puolisotilaallisille kodinturvajoukoille.

Oikeisto ja äärioikeisto kaikkialla Euroopassa koittaa kääntää ihmiset tosiaan vastaan. He syyttävät maahanmuuttajia ja ”ahneita työntekijöitä” kaikista yhteiskunnan ongelmista, vaikka todellinen syy on epädemokraattinen ja byrokraattinen hallinto, joka on antanut rikkaiden sanella itseään hyödyttävän politiikan muiden ihmisten kustannuksella. Yhteiskunnassa ei vallitse enää keskinäinen apu ja ystävyys, vaan kilpailumieliala.

Sen sijaan, että Kreikan hallitus auttaisi köyhyyteen ajettuja ihmisiä, ovat he päättäneet yrittää ratsastaa äärioikeiston menestyksellä. Hallitus on kanavoinut Euroopan maiden antamia tukirahoja poliisin palkkoihin ja maahanmuuttajien jahtaamiseen suuroperaatiossa Xenios Zeus, jossa jo yli 60 000 ”epäkreikkalaisen näköistä” on tarkastettu ja tuhansia vangittu epäinhimillisiin oloihin pidätyskeskuksiin ympäri maata. Äärioikeisto on osallistunut maahanmuuttajien jahtaamiseen mustapaitaisten fasistien katupartioilla, jotka suunnitelmallisesti hyökkäävät maahanmuuttajien kimppuun kaduilla, kodeissa ja työpaikoilla. Jopa turisteja on pidätetty ja hakattu epäilyttävinä. Muukalaisvihamielisyyden kasvu näkyy myös Suomessa. Vuonna 2011 poliisi kirjasi rasistisia pahoinpitelyitä enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja rasismin kiertoilmauksesta ”maahanmuuttokritiikistä” on tullut hyväksyttävä yhteiskunnallinen aihe.

Ateenassa järjestetään 19. tammikuuta suurmielenosoitus äärioikeistoa ja Kreikan hallituksen rasistista politiikkaa vastaan. Kymmenet kreikkalaiset järjestöt, ryhmät ja kollektiivit ottavat osaa tapahtumaan, sanoakseen: “EI KOSKAAN ENÄÄ FASISMIA!” Kreikkalaiset toivovat tukimielenosoituksia ympäri maailmaa. Siksi olemme päättäneet yhdessä järjestää fasismin ja rasismin vastaisen mielenosoituksen myös Tampereella. Tule mukaan osoittamaan solidaarisuutesi kreikkalaisille ja sano ei fasismille ja rasismille!