Tampereen kuvataidekoulutus lakkautusuhan alla!

- Hirvitalon tapahtumat ja tärkeät päivämäärät

Tampereen kuvataidekoulutus lakkautusuhan alla!

ViestiKirjoittaja Mikkoli » 26 Huhti 2013, 16:24

Kuvataiteen koulutusohjelmalla on ollut myös merkittävä rooli Hirvitalon synnyn kannalta. Valmistuvien kuvataiteilijoiden päättötyönäyttelyn fb-sivu tiedottaa:

"Kuvataiteen koulutusohjelma uhataan lopettaa Tamkin hallituksen toimesta. Saunaseminaari Taidekeskus Mältinrannassa 27.4. klo 13-18 ottaa osaa keskusteluun. Näytä tukesi kuvataiteelle, niin mekin.

Ote TAMKin sisäisestä tiedotteesta 26.4.2013, allekirjoitus Markku Lahtinen, TAMKin rehtori.

"TAMK valmistautuu toimiluvan hakemiseen opetus- ja kulttuuriministeriön edellyttämällä tavalla, täsmentämällä strategiaansa. Lisäksi hakemuksen valmistelussa otetaan huomioon tulorahoitus, joka tulee vähenemään noin 12-15 prosenttia vuoteen 2015 mennessä. TAMKin ja ylläpitäjäyhtiön hallitusten linjausten mukaisesti toimilupahakemuksessa esitetään luovuttavaksi ensihoidon, kirkkomusiikin, kuvataiteen sekä laboratorioanalytiikan koulutuksista. Esitettävällä koulutusrakenteella TAMK varmistaa, että sillä on taloudelliset ja toiminnalliset edellytykset hoitaa sille myönnettävät koulutus- ja TKI-vastuut laadukkaasti ja tehokkaasti.

Toimilupahakemuksessa esitettävä TAMKin koulutustehtävä pysyy nykyisen laajuisena, mutta sisällöltään tarkistettuna. Samalla kun TAMK luopuu joistakin koulutusvastuista, se vahvistaa strategiassa päätettyjen painoalojen ympärillä tapahtuvaa toimintaa. TAMKin painoalat ovat hyvinvointiyrittäjyys, kiinteistöjen ympäristövaikutukset, kulttuurivienti, senioripalvelut, yrittäjyyspedagogiikka ja älykkäät työkoneet. Niiden koulutusvastuiden osalta, joista TAMK esittää luovuttavaksi, on käyty alustavia keskusteluja OKM:n sekä erityisesti muiden vastaavilla aloilla toimivien ammattikorkeakoulujen kesken. Tavoitteena on varmistaa työ- ja elinkeinoelämän tarvitseman koulutuksen saatavuus."
Mikkoli
 
Viestit: 1628
Liittynyt: 23 Loka 2006, 16:11
Paikkakunta: Nettilä

Re: Tampereen kuvataidekoulutus lakkautusuhan alla!

ViestiKirjoittaja JerkRamburger » 09 Kesä 2013, 21:19

Puhuttiinkin silloin kokouksessa 5.6, että jos Hirvitalo antaisi jonkun virallisen lausunnon/manifestin aiheeseen liittyen, jonka voisi sitten lähettää sinne virallisille nettisivuille taidetampere.net. Haluisko joku hyvä kirjoittaja tällaisen kirjoittaa? Olisi myös kiva, jos Hirvitalo tekesi oman yhteisen videoadressin nettisivuille. Ja tosiaan ton Shanie Morin jälkeen laitetaan koululaisten kaa tonne ylös pystyyn semmonen infopläjäys tosta koko hommasta, kun se on kerran tyhjänä ainaskin 21 päivä saakka.
JerkRamburger
 
Viestit: 1
Liittynyt: 07 Touko 2013, 20:45
Paikkakunta: Tampere


Paluu Tiedotteet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron