Kemijärvi-liike esittäytyy Tampereella Pispalan vappujuhlassa

- Hirvitalon tapahtumat ja tärkeät päivämäärät
Mikkoli
Viestit: 1628
Liittynyt: 23 Loka 2006, 16:11
Paikkakunta: Nettilä
Viesti:

Kemijärvi-liike esittäytyy Tampereella Pispalan vappujuhlassa

Viesti Kirjoittaja Mikkoli »

Kemijärvi-liike esittäytyy Tampereella
Pispalan vappujuhlassa

"Ei
oikeutta maassa saa
ken
itse sit' ei hanki..."
(Kaarlo
Kramsu: Jaakko Ilkka)

Kemijärvi-liike esittäytyy ensimmäisen kerran Tampereella vappuna. Pispalan vappujuhlassa on pääpuhujana pääluottamusmies Seppo Kenttäkumpu Stora Enson Kemijärven tehtaalta.
Anarkistinen kulttuuriyhdistys Moukari ja korttitalo ry on arvioinut, että kansa on kyllästynyt puoluepoliitikkojen hölmöilyihinja päätti järjestää vaihtoehtoisen vappujuhlan perinteiselle paikalle:Pispalanharjun korkeimmalle kohdalle Pyykkipuistoon, punaisten muistomerkin viereen. Juhlan perusajatus on, että puolueiden puhujia ei näissä juhlissa päästetä toistelemaan poliittisia jargongejaan vaan puhujat kutsutaan kansanliikkeiden keskuudesta.
Niinpä pääpuhujaksi saatiin Kemijärvi-liikkeestä Kenttäkumpu, ja Pispalan puolesta puhuu Pispalan kaava -liikkeen edustaja. Aivan samoin kuin Kemijärvellä ollaan kyllästytty poliitikkojen saamattomuuteen valtion
omistajapolitiikassa, Pispalassa herättää suuttumusta poliitikkojen ja
virkamiesten kaksinaamaisuus Pispalan rakennuskaavan ja liikennejärjestelyjen kanssa: toimenpidekieltoja rikotaan avoimesti eikä annettuja lupauksia pidetä!
Kansan mitta on tullut täyteen, kuten Kemijärven tapauksessa on huomattu, ja elleivät otteet parane uusi nuijasota on odotettavissa, arvelee Moukari ja korttitalo ry.

Kulttuuriohjelmassa mm. anarkistirunoilija Kaarlo Uskela, unohdettu pispalalaiskirjailija T.E.Kivipelto ja Miljoonasateen Heikki Salo.
Puhujien lisäksi Pispalan vappuun sisältyy vaihtoehtoista kulttuuritarjontaa aikuisille ja lapsille sekä mm. vegetaarisen keiton jakelua vapunaatosta uupuneille vapun juhlijoille.
Yleisölle esitellään mm.suomen sensuroiduin runoilija, tamperelaissyntyinen Kaarlo Uskela (1878-1922), jonka runoteos Pillastunut runohepo kiellettiin ja määrättiin takavarikoitavaksi v. 1933 sekä unohduksiin joutunut pispalalaiskirjailija T.E.Kivipelto (Toivo Kari), jonka kirjoittama näytelmä Aarne Kalske joutui sensuurin hampaisiin, ja Etsivä Keskuspoliisi keskeytti sen esittämisen Pispalan Työväen Näyttämöllä v. 1922.
Ohjelman suorittajina ovatmm. Pispalan Työväen Naislaulajat, A
Pouco Pouco International Fighting Orchestra & Choir sekä undergroundrock-bändit Pravda ja Snakebeat.
Lapsille on tarjollakarnevaalitunnelma, mm. Pispalan Peppi
Pitkätossu, kasvomaalausta ja Miljoonasateen solistin Heikki Salon
lastenlauluja.
Vappujuhla alkaa kulkueella klo 14 Ahjolan parkkipaikalta. Pyykkipuistinkansalaisjuhla alkaa klo 15.
Pispalan vappujuhlan www. sivut osoitteessa:
http://www.pispala.fi/vappu/