Äläkä osta sitten mitään -päivä taas 28.11.2008

- Hirvitalon tapahtumat ja tärkeät päivämäärät
Mikkoli
Viestit: 1628
Liittynyt: 23 Loka 2006, 16:11
Paikkakunta: Nettilä
Viesti:

Äläkä osta sitten mitään -päivä taas 28.11.2008

Viesti Kirjoittaja Mikkoli »

Älä osta mitään -päivää vietetään 28.11.2008 - pääsy sallittu!

Älä osta mitään -päivänä on tarkoitus viettää vuorokausi hankkimatta tavaraa ja käyttämättä rahaa. Teemapäivä haastaa ihmiset punnitsemaan jokapäiväisiä ostovalintojaan, hallitsemaan ostoimpulssejaan ja muuttamaan käyttäytymistään pysyvästi ekologisemmaksi.

Tämän vuoden teemana on avoin kaupunkitila, joka kiteytyy sloganiin ”Pääsy sallittu!”. Kampanja kysyy, onko kaupungissa tilaa niillekin, joilla ei ole ostovoimaa tai –halua.

Kaupunkitilasta valtaosa on kaupallisessa käytössä, kuten liiketiloina tai mainospaikkoina. Vaikka palveluiden, kuten lämpimän kahvilatuokion ostaminen tapaamishetkeksi on sinänsä ekologista, vaatii se rahan käyttöä.

Kaikki meistä kuluttavat jotakin, mutta tärkeää on se mitä ja miten paljon kuluttaa. Ei myöskään ole mieltä vuorotellen paastota ja ahmia. Todellista merkitystä on kokonaiskulutuksen pienentämisellä sekä oman toiminnan muuttamisella pysyvästi kestävämmäksi.

Jos kulutus ja mainonta kiinnostavat, voi teemapäivän ulkopuolellakin tutustua opetusmateriaaliin, josta voi helposti poimia sisältöä, vaikkapa kokonaista teemailtaa varten.

Älä osta mitään -päivän kampanjan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Luonto-Liitto yhdessä ympäristö- ja nuorisojärjestöjen kanssa. Vuoden 2008 yhteistyökumppanimme löydät täältä.

Tavataan marraskuun viimeisenä perjantaina!