Karoliina Paappa & Anne Vatén 9.10. – 30.11. 2008.

- Hirvitalon tapahtumat ja tärkeät päivämäärät
teemur
Viestit: 160
Liittynyt: 30 Loka 2007, 23:57
Viesti:

Karoliina Paappa & Anne Vatén 9.10. – 30.11. 2008.

Viesti Kirjoittaja teemur »

Anne Vatén: Väärin!
&
Karoliina Paappa : Potretteja pimeässä


Tervetuloa avajaisiin lauantaina 8.11. klo 18- 20.

Pispalan nykytaiteen keskus
Hirvikatu 10
33240 TAMPERE

avoinna ti-su klo 12- 18.

*********************************************

Anne Vatén: Väärin! – Wrong!

TIEDOTE

Anne Vatén (s.1976) on Helsingissä asuva ja työskentelevä valokuvaaja, jonka näyttely Väärin! on nyt ensimmäistä kertaa esillä yksityisnäyttelyn muodossa. Vatén käsittelee teoksissaan parisuhteita ja niiden päättymisiä humoristisella tavalla. Mm. fiktiivisessä ”Etsin miestä” -kuvasarjassa hän pyrkii löytämään tuntemattomien miesten joukosta itselleen sopivimman rakkausprosentteja laskemalla. Näyttelyä on tukenut lahtelainen Kauno ry.


”Näyttelyni koostuu osasta lopputyötäni Lahden Muotoiluinstituutin valokuvaosastolle, josta valmistuin keväällä 2007. Teokseni käsittelevät parisuhteita voimakkaan subjektiivisesti ja useimmiten todellisiin tapahtumiin viitaten. Musta huumori ja lakonisuus ohjaavat katsojaa ja sallivat naurun, helpottaen myös samaistumisen mahdollisuutta. Kukapa ei olisi joskus tehnyt jotain hupsua, tai kärsinyt hieman, rakkauden tähden.

Näyttelyn nimi viittaa siihen, miten ikävää ja väärin on tulla jätetyksi, sekä toisaalta miten väärin kaiken saattaa muistaa seitsemäntoista vuotta myöhemmin. Tuleen ei kuitenkaan kannata jäädä makaamaan. Kokemuksista voi ottaa haluamansa ainekset, tehdä niistä taidetta ja nauraa päälle!”


Lisätietoja näyttelystä ja lehdistökuvia: Anne Vatén, p.040-7701261, anne.vaten@iki.fi
www.annevaten.com/vaarin_wrong/
www.annevaten.com

***********************************************

Karoliina Paappa : Potretteja pimeässä

TIEDOTE

Teokset ovat Light Painting – tekniikalla kuvattuja digitaalisia vedoksia akryylilevylle. Kuvat esitetään installoituina tilaan.

Työskentelyssäni korostuu performatiivisuus. Kuvat rakentuvat usein vasta kuvaustilanteessa oudoksi sekoitukseksi todellisuutta sekä lavastettuja tilanteita. Pyrin tavoittamaan kuvatessani jotain oleellista kuvattavasta hiljentymällä kuuntelemaan hänen olemustaan. Avoimeksi jää, kertovatko kuvat enemmän niissä esiintyvistä henkilöistä vai minusta; kuvaajasta.