Mielenosoitus 5.2.: Aika pistää piste Lex Nokialle!

- Hirvitalon tapahtumat ja tärkeät päivämäärät
Mikkoli
Viestit: 1628
Liittynyt: 23 Loka 2006, 16:11
Paikkakunta: Nettilä
Viesti:

Mielenosoitus 5.2.: Aika pistää piste Lex Nokialle!

Viesti Kirjoittaja Mikkoli »

Lex Nokiaksi nimettyä lakiehdotusta vastustavat kansalaiset järjestävät 5.2.2009 Helsingissä mielenilmauksen. Mielenosoittajat kokoontuvat Asema-aukiolle klo 14.30, josta siirrytään Eduskuntatalolle klo 15 mennessä.

Mielenosoittajat vaativat hallituksen lakiesityksen 48/2008 vp sähköisen viestinnän tietosuojalain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamiseksi hylkäämistä ja hankkeen kuoppaamista lopullisesti.

Yrityssalaisuuksien suojelemisen nimissä valmisteltu lakiehdotus on vastaanottanut oikeusoppineilta kovaa kritiikkiä sekä perusoikeuksien toteutumista uhkaavista kohdista että sen laajuudesta. Lakiehdotus kattaisi kaikki yhteisötilaajat, ei vain teknologiayrityksiä. Samalla yhteisötilaajille suodaan poliisia laajemmat valtuudet ihmisten valvontaan.

Lakia valmisteltiin jo syksyllä 2006, mutta hanke haudattiin sen jouduttua oikeuskanslerin tyrmäämäksi. Vuonna 2008 perustuslakivaliokunnan kuulemat oikeustieteen asiantuntijat totesivat Lex Nokian perustuslain vastaiseksi.

Eduskunta puskee lakia härkäpäisesti eteenpäin välittämättä siitä, että lakiesitys loukkaa kansalaisten perusoikeuksia. Miksi?", kysyy mielenosoituksen järjestäjä Anton Tamminen.

Lisää aiheesta:
Valtamedia.net: Lex Nokia, Lex BB!

www.urkintalaki.fi

www.valvonta.info