tehdään Ilmaston muutos aiheinen näyttely 16.5. 2009 !

- Hirvitalon tapahtumat ja tärkeät päivämäärät
heimira
Viestit: 207
Liittynyt: 04 Tammi 2008, 04:23

tehdään Ilmaston muutos aiheinen näyttely 16.5. 2009 !

Viesti Kirjoittaja heimira »

Hei,

Ensin itse tapahtumasta ( http://www.mahdollisuuksientori.fi/paikkakunnat/tampere ) :
Mahdollisuuksien tori on siis EUn tukema melkolailla koko Suomen kattava maailmanparannushanke, josta yritetään nyt rakentaa tälläistä joka vuotista perinnettä. Mukana on paljon eri toimijoita, pienistä käsityöyrittäjistä valtakunnallisiin organisaatioihin (amnesty tms). Tampereella tapahtuma kestää yhden päivän, ja tapahtuu siinä koulun vieressä, Väinö Linnan aukiolla. Sinne tulee esiintymislava, toripöytiä, kojuja ja telttoja koko aukio täyteen, ja ilmeisesti Verstaankin tiloihin jotain. Ja Tampereen sosiaalifoorumi ja Taf kumpikin tapahtuvat samaan aikaan ihan siinä vieressä, joten kävijöitä on odotettavissa paljon. Viime vuonna oli varmasti ainakin yli tuhat.... Erinäköistä hipinretkua, ilmapiiri oli oikein kotoisa ;) Jokatapauksessa oiva tilaisuus pitää näyttely, joka yhden päivän aikana tulee varmasti keräämään satoja kävijöitä!

Eli tässä pieni tiivistelmä mitä olisi odotettavissa lauantaina 16.5.
entiseen Linnake Gallerian tilaan tehtävään näyttelyyn (joka on nyt siis meille varattu koko päiväksi. Gallerian lisäksi saamme myös tarpeen ja halujen mukaan varata aikaa lavalta tai muista tiloista).

Teema:
ilmaston muutos.

Jo valmiiksi sovittuja töitä:

-Ilmastoterraario. Pleksistä tms. rakennettu terraario, joka esittää ekosysteemin / maiseman pienoiskoossa. Kävijät saavat osallistuua pienoismaailman kehitykseen vaikuttamalla sen ilmastoon erilaisin tavoin (lisäämällä hiekkaa, vettä, tuulta, lämpöä, roskia...). Terraariossa tapahtuvia muutoksia kuvataan jatkuvasti, ja stilleistä koostetaan reaaliaikaisesti animaatiota joka tuo muutokset selkeämmin esiin. (jukka silokunnas)

-Erilaisia ajattelutapoja ja niiden keskinäistä arvottamista käsittelevä kollaasi. Seinälle, mahdl. sisältää myös kyselylomakkeita tms, jotka haastavat kävijät teokseen (stina riikonen)

-Hiilidioksidin päästöoikeuksia markkinoiva kioski. Kioskissa liikemiehet mittaavat asiaankuuluvalla laitteella kävijöiden hengitysilman hiilidioksidipitoisuuksia, ja kävijät saavat ostaa maailmankauppahinnoilla hengitysoikeutta haluamakseen ajaksi (esim vuosi, noin 5 centtiä, koko perheelle 50 vuotta eurolla...).
Tätä kioskiteemaa voisi viedä vielä eteenpäin. Voisi myydä mm. "siemenpommeja", eli siemenpalluroita joita voi heitellä minne haluaa. Niistä kasvavat kasvit sitten sitovat hiilidioksidia ja maailma pelastuu... tms. Jos näistä kaupusteluista kiinnostuneita henkilöitä on tarpeeksi, voisimme laittaa pari kolme pikku tiskiä siihen gallerian eteen pystyyn... Voisivatko kaikki tästä aiheesta kiinnostuneet vastata tähän sähköpostiin ensi perjantaihin mennessä, niin voisimme vielä kokoontua ja miettiä teemaa pidemmälle! (ryhmäteos)

-Ääni-installaatio. (elina ojanperä)

-Maalaussarja Verhot eteen! käsittää rullaverhoille maalattuja klassisia maisemamaalauksia suomalaisesta ”kansallismaisemasta”.
Ironisesti teos on kaupallinen vaihtoehto ilmastonmuutoksen, kaupungistumisen ja teollistumisen muuttamalle maisemalle. Jos kerrostalon ikkunasta siintävä harmaa betonielementtimaisema ei miellytä kuluttajaa, tai ulkona ei olekaan enää kaunista talvimaisemaa, voi aina ostaa rullaverhomaalauksen ja vetäistä sen ikkunansa suojaksi! Maisemaa voi myös vaihtaa halutessaan. Ostaessaan rullaverhomaalauksen kuluttaja saa myös kotiinsa imagoa nostattavan statussymbolin, taide-esineen! Lukuisia eri värejä ja vuodenaikoja! (leena pukki)

-Kuihtunut paratiisi, sarja vanhoista vaatteista ommeltuja nääntyneitä paratiisieläimiä ja yksi palmu. (mira heija)


Näyttelyn aikana myös "Elävä Kirjasto" -projekti tulee käyttämään samaa tilaa muutaman tunnin.
http://www.keks.fi/elavakirjasto
Tämä tuo varmasti myös paljon kävijöitä tilaan, eikä oletattavasti lainkaan häiritse omaa osuuttamme.


Tila on melko iso... arvioisin ehkä 12m x 8m tai jotain... muistikuvien perusteella... Ja siinä on iso hieno näyteikkuna. Eli siis teoksia mahtuu vielä paljon lisää. Jos kellekään tulee mitään mieleen ilmoitelkaa ihan omassa aikataulussa. Kuitenkin niin, että viikkoa ennen näyttelyä tiedämme tarkkaan mitä on tulossa, ja voimme alkaa suunnittelemaan ripustusta. Avo-kurssilaiset voivat Pekan mukaan ilmoittaa materiaalikioskiin matskutarpeensa, näyttely kuuluu osaksi kurssia. Muut voivat ilmoittaa kulunsa minulle (mira), meillä on Mahdollisuuksien torin puolesta pieni budjetti käytössä. Näyttelykutsu on avoin, ja sanaa saa levittää vapaasti myös avo-kurssin ulkopuolelle! (pyytäkää kiinnostuneita ottamaan minuun yhteyttä)

Terveisin,

Mira Heija

0442069609
heimira
Viestit: 207
Liittynyt: 04 Tammi 2008, 04:23

Viesti Kirjoittaja heimira »

Tästä saattaa tulla ihan hieno juttu. Saman näyttelyn kakkosversiota on jo alustavasti suunniteltu kulkutautisairaalalle syksyllä. Silloin voisi ottaa vielä uusia töitä mukaan, jos joku halukas ei ehdi nyt tähän painokseen.
Vastaa Viestiin