Kalleria Avajaisissa Stina Riikosen avajaiset 6.8.2010 klo18

- Hirvitalon tapahtumat ja tärkeät päivämäärät
mikonpalvelut
Viestit: 33
Liittynyt: 11 Joulu 2006, 17:17

Kalleria Avajaisissa Stina Riikosen avajaiset 6.8.2010 klo18

Viesti Kirjoittaja mikonpalvelut »

3D-DREAMS

Modern Men Dream in 3D

Stina Riikosen 3D-installaatio / Galleria Avajaiset 7.8.-2.9.2010 / Avajaiset 6.8. klo 18-20, esiintymässä Päikese Lapsed



Vuosien ajan minua kiehtoivat esineet ja kuvat, joihin muodostuu illuusio tilasta ja paikasta, johon katsoja voi hetkeksi uppoutua. Keräsin vanhoja koristetauluja ja esineitä, joissa halvoista materiaaleista kootut kolmiulotteisuuden illuusiot muodostavat pieniä näkymiä. Tekniikka kiehtoi minua niin, että kokeilin sitä myös joissakin omissa teossarjoissani.

3D-DREAMS -installaation kolmiulotteiset esineilluusiot esittävät katsojille todellisia ja fiktiivisiä näkymiä eri ajoista ja paikoista. Teosten kuva- ja esinemateriaalit ovat lähtöisin eri aikakausilta ja eri puolilta maailmaa, mutta myös ajallisesti teokset asettuvat vuosien päähän toisistaan, ja ne on tehty eri tavoitteista.

1800-luvun teollistumisesta alkaneen "Modernin ajan" ja "modernin ihmisen" käsitteisiin liittyvät tekniikan, kehityksen, materiaalisten voittojen ja jatkuvan kasvun ihannointi. Samat ihanteet ohjaavat yhä voimakkaasti globaalia kehitystä, vaikka kehityksen kestämättömiä negatiivisia vaikutuksia on ehditty todeta ja tutkia jo moneen kertaan.

Romanttisine aiheineen kömpelöt, liimalla, teipillä ja maalilla kootut kolmiulotteisuuden illuusiot edustavat installaatiossa teknisten innovaatioiden, viihde- ja markkinakoneistojen avulla luotuja illuusioita ja pinnallisia keinotodellisuuksia. Tähän liittyvät myös 3D -käsitteen ja englanninkielisen nimistön käyttäminen. Kiiltävät, koristeelliset kuoret joihin ihmiset takertuvat, kätkevät sisälleen tyhjyyttä ja välinpitämättömyyttä oman edun tavoittelun nimissä. "Modernin yhteiskunnan" ylläpitämät illuusioit joiden avulla ihmiset uskovat ja toimivat halutulla tavalla, käyvät läpinäkyviksi, ja väreilevät hetken tuulessa.

avajaiset.wordpress.com