Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Kelluva puutarha 2013 -näyttely ja -projektitila Hirvitalolla 20.4.-12.5.Kirjoitettu: 18.4.2013

Kesällä 2013 Sami Maalaksen vetämä yhteisötaiteellinen prosessi Kelluva puutarha rakentuu Tahmelan rantaan, lautalle,itämaisissa tunnelmissa. Yhdessä prosessiin osallistuvien ihmisten kanssa lautalle rakennetaan tuoksuva ja kaunis puutarha. Köynnökset luovat tunnelmaa ja ruukuista voi poimia yrttejä. Lauantaina 20.4.  Hirvitalolla aukeaa Kelluvaa puutarhaa esittelevä näyttely, joka on samalla projektitila.

Projektitilaan voi jättää ideansa siitä, mitä lautalle voisi tulla ja millaisia tapahtumia siellä voitaisiin järjestää ja ilmoittautua mukaan toimintaan. Voit myös osallistua esikasvatukseen tai vaikka leijapajaan. Vähitellen Kelluva puutarha valmistautuu uuteen kasvukauteen ja uusiin kelluviin seikkailuihin. Koko kesän jatkuvan avoimen prosessin sisällä rakennetaan erilaisia lautalla tapahtuvia tapahtumia, teemallisia iltoja kuten esim. Täydenkuun runoristeilyjä ja elävän mallin piirustussessioita. Vierailevia taiteilijoita saapuu kesäkuun lopulla myös Hirvitalon ystävyysorganisaatioista Liettuan Vilnassa toimivasta Uzupiksesta ja Kööpenhaminan Kristianiasta.

Heinäkuussa amerikkalainen kuvataiteen konkari Steve Vanoni tulee pitämään lautan yhteydessä kelluvan kierrätystaidetyöpajan, jossa rakennetaan paikallisten taiteilijoiden kanssa Pyhäjärvelle kelluvia taideteoksia. Lopulta kelluvista teoksista muodostuu rannan läheisyyteen näyttelykokonaisuus, johon voi tutustua joko omalla veneellä tai Kelluvan puutarhan iltaristeilyillä, erinäisten tapahtumien yhteydessä. Toteutamme loppukesästä Pyhäjärvelle myös erilaisia mobiiliprojektoreilla lauttojen purjeisiin ja rakenteisiin heijastettuja kesäöisiä projisointeja, runoja ja liikkuvaa kuvaa. Nämä aurinkovoimalla tuotetut öiset heijastukset toimivat vastapainona kaupunkitilan siluettia yleisesti hallitsevalle kaupalliselle tuotemerkkikuvastolle.

Prosessin etenemistä voi seurata ja tutustua edellisvuoden tapahtumiin osoitteessa www.kelluvakaupunki.blogspot.com