Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

ROMA CAFÉ – Liikkuvat romanit Tampereella 7.-8.6.2013Kirjoitettu: 15.5.2013

ROMA CAFÉ – Liikkuvat romanit Tampereella 7.-8.6.2013

Tervetuloa tutustumaan Euroopan liikkuvaan romaniväestöön – ihmisiin, tarinoihin, tilanteisiin ja taustoihin! Roma Café -työryhmä järjestää Tampereen sosiaalifoorumin yhteydessä kolmiosaisen tapahtumakokonaisuuden:

Roma Café – Liikkuvat romanit Tampereella pe 7.6.

Väinö Linnan aukio 8 klo 15-20
Tapahtumakahvilassa kunniavieraina ja esiintyjinä ovat Tampereen liikkuvat romanit ja teemana heidän kulttuurinsa. Tule kohtaamaan ja tutustumaan yhteisen ruoan, tarinoinnin, laulujen/leikkien ja muun ohjelman välityksellä. Tarjolla ruokaa, kahvia ja teetä.

Roma Café jatkot! / Sosiaalifoorumin iltaklubi pe 7.6.

Ravintola Artturissa (Kauppakatu 9) klo 20:30 alkaen!
Teemana eurooppalainen romanikulttuuri: Katariina Lillqvistin animaatioita, romanimusiikkia eri puolilta mannerta ja livenä romanikatumuusikoiden RomaCafé houseband sekä Antero Mentu & Ajey Gotkhindikar. Perinteistä suomalaista mustalaismusiikkia soittaa Tumma sävel (Pertti ja Ingrid Palm ja Antti Toivola). Illan lopuksi avoimet jamit!

Liikkuvien romanien tilanne Euroopassa ja sen näkyminen Suomessa la 8.6.

Tampereen sosiaalifoorumin ohjelmaa, Werstaan auditoriossa (Väinö Linnan aukio 8) klo 15.00-16.30
Esitys kuvataiteilija Vladan Jeremicin Serbian romanien tilanteesta kertovasta videosta ja keskustelu aiheella “Liikkuvien romanien tilanne Euroopassa ja sen näkyminen Suomessa”. Yleisön kanssa keskustelemassa Ihmisoikeusliiton puheenjohtaja Päivi Mattila, TamRoma -yhdistyksen puheenjohtaja Keijo Svart sekä Vapaa liikkuvuus -verkoston Markus Himanen

”Katso Romania” -valokuvanäyttely 7.-8.6.

Sosiaalifoorumin ajan Werstaan aulassa on esillä valokuvaaja Hannu Piiraisen näyttely Romanian Malin kylän romaniväestön elämästä.

www.kulttuurienkahvila.net
www.tampereensosiaalifoorumi.fi

Tapahtuma facebookissa:
https://www.facebook.com/events/179103225585254/

Yhteistyössä työryhmän kanssa:
Pispalan kulttuuriyhdistys (Hirvitalo), Tampereen sosiaalifoorumi, Vastedes ry, Visio, Pispalan kumppanuus ry, Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, Annikki OFF ja Päiväkeskus Musta Lammas.

Lisätiedot:
romacafe.info(at)gmail.com