Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Piipahdus Pispalan pirtteihin 7.9.Kirjoitettu: 15.5.2013

PIIPAHDUS PISPALAN PIRTTEIHIN
07.09.2013 12:00-17:00

Suosittu rakennuskulttuuritapahtuma tarjoaa jälleen tilaisuuden patikoida Pispalassa vieraillen julkisissa sekä yksityisissä rakennuksissa ja pihoissa. Vuoden teemana on rakennusten uusi käyttö. Näet miten vanhoja saunoja, ullakoita ja muita tiloja on mietitty uusiksi.

Pispalan Nykytaiteen Keskus Hirvitalo toimii yhtenä tapahtuman kohteista. Tapahtumapäivänä jatkuu Kulttuurikeskus Arteleksen kansainvälisten residenssitaiteilijoiden näyttely Luovuuden vapauden ja itseilmaisun puolesta sekä Kansankeittiö, jossa tarjolla vegaanista sapuskaa ja illallisseuraa – vaihtuvia kokkeja, teemoja ja tunnelmia.

Lähtöpisteet aukeavat klo 12:
Uittoyhdistyksen talo, Uittajankatu 10
Rajaportin saunakahvila, Pispalan valtatie 9

Kohteet avautuvat klo 13, joten lähtöpisteissä voi suunnitella reitin rauhassa valmiiksi.

Osallistumismaksu 5 €, joka sisältää kartan, lyhyen esittelyn kohteista ja suojatossut. Opiskelijat/eläkeläiset/työttömät 3 €. Tuotto käytetään Uittoyhdistyksen talon kunnostukseen.

Tänä vuonna monissa kohteissa on tarjolla pientä suuhunpantavaa tai muuta ostettavaa, joten mukaan Pispala-retkelle kannattaa varata hieman käteistä.

Tapahtuman järjestää Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry ja Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti. Tapahtuma on osa vuosittain järjestettäviä Euroopan rakennusperintöpäiviä.

Linkki Euroopan rakennusperintöpäivien sivuille:
http://www.rakennusperinto.fi/muuta_sisaltoa/erp/fi_FI/erp/

Juttua viime vuoden tapahtumasta:
http://www.trkk.fi/tapahtumat/piipahda-pispalan-pihoilla-ja-pirteiss%C3%A4