Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Tue Hirvitalon toimintaa yhteisörahoituksen keinoinKirjoitettu: 4.12.2013

Hyvät Pispalan Nykytaiteen Keskus Hirvitalon ystävät,

Kutsumme Teidät tukemaan Pispalan Nykytaiteen Keskus Hirvitalon toimintaa.

Pispalan Nykytaiteen Keskus on vuonna 2006 perustettu Pispalan kulttuuriyhdistys ry:n ylläpitämä kulttuuritila. Pispalan Nykytaiteen Keskuksella järjestetään näyttelyitä, tapahtumia, tilaisuuksia sekä työpajoja. Tämän lisäksi Pispalan Nykytaiteen Keskus Hirvitaloa ylläpitävä Pispalan kulttuuriyhdistys ry on järjestänyt erilaisia näyttelyitä, tapahtumia ja tilaisuuksia myös muualla Tampereella ja laajemmin Suomessa.

Toimintansa aikana vuodesta 2006 Hirvitaloa hallinnoiva Pispalan kulttuuriyhdistys ry on järjestänyt Pispalan Nykytaiteen Keskuksella yli 200 tapahtumaa ja lähes 150 näyttelyä. Toiminta onkin ollut lähes hengästyttävän aktiivista. Kaiken kaikkiaan Pispalan kulttuuriyhdistys ry:n toimintansa aikana järjestämien kulttuuritapahtumien määrä lähenee nykyään viittäsataa.

Pispalan Nykytaiteen Keskuksen laajasta kulttuuritarjonnasta esimerkkeinä jokavuotinen Performanssifiesta -festivaali, monikulttuurinen Kulttuurien kahvila -tapahtumasarja, lapsille ja nuorille suunnattu Pispalan Kuvataidekoulu, Pyhäjärvellä ja Tahmelan rannassa useina vuosina järjestetty yhteisöllinen taidelauttaprojekti, yhteisöllistä ruoanlaittoa ja ekologista ruokakulttuuria edistävä Kansankeittiö sekä nyt kolmatta kertaa järjestetty osuustoimintaleiri Coop Camp.

Pispalan Nykytaiteen Keskus on kaikille avoin tapahtuma- ja näyttelytila, jonka toimintaan halukkaat voivat osallistua. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva Hirvitalon omakustannepuoti tarjoaa sarjakuvan, kirjallisuuden, musiikin ja tekstiilisuunnittelun taitajille mahdollisuuden myydä omia tuotteitaan. Ulkorakennuksessa toimii polkupyöräpaja, jonne voi ilmaiseksi tulla korjaamaan pyöränsä ja saamaan neuvoja ja opastusta pyörän huollossa. Talolta löytyy myös serigrafiatilat, joita on mahdollista varata käyttöön.

Pispalan Nykytaiteen Keskuksen toimintaa on palkittu vuosien varrella Tampereen kaupungin Vuoden kulttuuritekopalkinnolla vuonna 2006, Vastedes ry:n Edesvastuupalkinnolla vuonna 2007, Tampereen City-lehden myöntämällä Vuoden 2007 kaupungin paras kulttuuriteko-tunnustuksella, Pirkanmaan taidetoimikunnan Kulttuuriteko-palkinnolla vuonna 2009, Kiila-palkinnolla vuonna 2010 sekä Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan myöntämällä vuoden 2012 Vappulakkipalkinnolla.

Yksi tärkeimmistä periaatteista Hirvitalolla on pysyä ilmaisena sekä näyttelyä pitäville taiteilijoille, tapahtuman järjestäjille että yleisölle. Toiminnan pysyvän ytimen muodostaa galleriatoiminta sekä erilaiset työpajat ja lukupiirit. Talon toimintatavat tähtäävät yhdessä tekemisen ilmapiirin luomiseen. Näyttelyjen valvonta ja talon ylläpito hoidetaan pääasiassa vapaaehtoisvoimin.

Pispalan Nykytaiteen Keskuksen ympärille on syntynyt monikulttuurinen ja monikansallinen verkosto eri taiteen alojen toimijoita. Myös kansainvälisiä taiteilijavieraita ympäri maailmaa on vieraillut sekä esitellyt taidettaan ja järjestänyt työpajoja Hirvitalolla sen perustamisesta asti. Kävijämäärät Pispalan Nykytaiteen Keskuksella ovat olleet nousussa sen perustamisesta asti. Vuotuinen yleisömäärä on viime vuosina ollut yli kolmen tuhannen. Yleisön ikähaarukka ulottuu vauvaikäisistä jo eläkkeelle ehtineisiin.

Pispalan Nykytaiteen Keskuksen tavoiteltu budjetti vuodelle 2014 on 45 000 euroa, millä katetaan tilan ylläpito- ja kunnossapitokuluja sekä mahdollistetaan näyttely- ja tapahtumatoimintaa. Rahoitus pyritään kattamaan apurahoilla, erilaisin lahjoituksin ja nyt yhteisörahoittajien tuella.

Tervetuloa tukemaan Pispalan Nykytaiteen Keskuksen toimintaa ja varmistamaan näin toiminnan jatkuvuutta laadukkain näyttelyin ja tapahtumin jatkossakin!

http://mesenaatti.me/pispalan-nykytaiteen-keskus-hirvitalo/