Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Vadelma ry:n ja Hirvitalon video Faces -festivaaleillaKirjoitettu: 25.7.2008

Vadelma ry:n ja Hirvitalon kollektiivinen videoteos Etsä voi olla vapaa? näytetään Faces -festivaaleilla Lens Politica -elokuvasarjassa.

Alun perin Tampereen Frenckelin alikulkutunnelissa sijaitsevaan MEDIATunneliin, Suomen sosiaalifoorumin yhteyteen esitettäväksi suunniteltu videoteos käsittelee kaupunkitilaa vaihtoehtoisten kulttuuritoimijoiden näkökulmasta. Osittain dokumentaarinen teos sisältää mm. animaation Näsijärvenranta 34:n vallatulla talolla (Squat Alatalolla) toteutetusta sarjakuvatyöpajasta ja Vadelma ry:n taidetyötiloissa sekä Helsingin Rajasaaren vallatussa talossa kuvattua materiaalia.

MEDIATunnelin omistaja, Tampereen pysäköintitalo Oy katsoi kaupunkien visuaalisen tilan ajautumista mainosyhtiöiden haltuun kyseenalaistaneen sisällön olevan ristiriidassa toimintaideansa kanssa ja sensuroi teoksen. Alun perin neljälle seinän kokoiselle ruudulle suunniteltu Etsä voi olla vapaa? näytettiin Työväenmuseo Werstaassa yhden ruudun versiona. Tämä versio esitetään nyt myös Lens Politica -näytöksessä.

Billnäsin ruukkialueella 1.-3.8. järjestettävä Faces -etnofestivaali on vuotuinen etniseen musiikkiin ja muuhun kulttuuritoimintaan keskittyvä tapahtuma. Musiikin lisäksi ohjelmisto täyttyy mm. tanssista, teatterista, elokuvista, runoudesta, näyttelyistä ja työryhmistä.

Facesin oman Casa Blanca –elokuvateatterin ohjelmisto on tänä vuonna toteutettu yhteistyössä Ranskan Kulttuurikeskuksen ja Lens Politica -elokuva- ja mediataidefestivaalin kanssa.

Lisää aiheesta:

Vihreä Lanka: Mainostoimisto kielsi sosiaalifoorumin videon

Voima: Taidetta isolla P:llä

Markkinointi&Mainonta: Tampereella taistellaan taas – nyt mainoksesta

Aamulehti: Sensuuri iski – talonvaltausvideon näyttäminen kiellettiin Tampereella