Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Mirja Kurrin ja Päivikki Alaräihän teoksia Hirvitalolla Maailmantangon nykytaideohjelmassa 4.-30.9. AVAJAISET 3.9. TAMKin Finlaysonin kahviossaKirjoitettu: 26.8.2014

Kahdeksannen Maailmantango-festivaalin nykytaideohjelma – Maailman laidalla – pohtii missä kaupungin laita on ja kuka asuu maailman keskellä. Kokonaisuuden ovat kuratoineet kuvataiteilija Annu Wilenius ja sosiologi Taina Rajanti. Hirvitalolla ohjelman taiteilijoista esittäytyvät teoksineen Päivikki Alaräihä ja Mirja Kurri.

HUOM! Avajaiset ke 3.9. klo 18.00−20.00 TAMK Finlaysonin kahviossa (Finlaysoninkatu 7, 2. krs, 33210 Tampere), joissa kuullaan Taina Myllyharjun (Tampereen Taidemuseon johtaja) ja Simón Riestra Aedon (Maailmantango-festivaalin johtaja) sekä Annu Wileniuksen ja Taina Rajantin (nykytaideohjelmiston kuraattorit) puheenvuorot. Lisäksi tarjolla virvokkeita ja pientä naposteltavaa. Tarjoilusta vastaa Hirvitalon kansankeittiö.

Hirvitalon yläkerta:

Päivikki Alaräihä
Maalauksia / Paintings
2014

Pidän meditatiivisesta maalaamisesta ja piirtämisestä, mikä ilmenee teoksissani useimmiten jonkin visuaalisen elementin toistona. Useimmiten sommittelen vähäeleisiä viivakokonaisuuksia tai rakennan teosta kymmenistä ohuista maalikerroksista rakentuvista väripinnoista. Viime vuosina keskeinen teemani on ollut kysymys siitä, miten teos suhteutuu ympäristöönsä ja muihin samassa tilassa esitettäviin teoksiin.

Hirvitalossa on esillä kahdenlaisia maalauksia, joista yhdet on maalattu suoraan seinään ja toiset kiilapuille pingotetulle kankaalle. Ne on tehty esityspaikkaa silmällä pitäen ja muodostavat yhdessä sen kanssa installaatiokokonaisuuden. Eräs kokonaisuutta sitova elementti on maalauksiin huonetilasta poimitut muodot, esimerkiksi kulmat ja kolmiot.

Hirvitalon alakerta:

Mirja Kurri
Mun pitäisi / I should
Sekatekniikka teräslevylle 
Sarja, koot vaihtelevat
2014

Teossarja Mun pitäisi käsittelee masennusta. Miltä tuntuu, kun mitään ei jaksaisi ja mukavatkin asiat muuttuvat velvollisuuksiksi. Kun on niin väsynyt, ettei jaksa lähteä ulos, koska silloin pitäisi pestä hampaat.

Katso lisää:
www.maailmantango.net/site/index.php?page=naeyttelyt