Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

NÄYTTELYHAKU: Itse-Tehdyn-Energian purkauksia Hirvitalolla! Hakemusten viimeinen jättöpäivä ke 15.10.Kirjoitettu: 25.9.2014

Keväällä Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalolla kohotetaan edelleen omavaraisuusastetta muun muassa tekemällä työpajoissa omia aurinkoenergian keräimiä. Etsimme myös galleriaamme omavaraisuuden jollain tasolla huomioon ottavia puheenvuoroja, joissa luovuus ja elämän edellytykset yhdistyvät.

Haemme nyt ääni-, valo- ja installaatiotaiteisiin suuntautuneita näyttelyehdotuksia – erityisesti sellaisia, joissa sosiaalisiin ja poliittisiin kysymyksiin tarjotaan myös ratkaisumalleja.

Teemaa tai toteutustapaa ei tarvitse kuitenkaan ajatella liian rajoittavana tekijänä.

Tarjoamme Hirvitalolla ilmaisia näyttelyaikoja sekä tilaa tapahtumanjärjestäjille kevätkaudelle tammi-kesäkuu. Lähetä meille vapaamuotoinen näyttelyhakemus, jossa tulee ilmi ainakin tarvittavan tilan määrä, toive ajankohdasta, kuvaus näyttelyideasta ja mielellään teos- tai suunnitelmakuvia. Oheen voi liittää myös esimerkkejä aiemmasta työskentelystä ja linkin nettisivuille. Valittujen näyttelyiden ja tapahtumien toteuttamiseen annetaan pienimuotoinen korvaus materiaali- ja matkakulujen kattamiseen.

Ehdotukset tulisi lähettää kuvaliitteineen keskiviikkoon 15.10. mennessä mieluiten sähköpostilla osoitteeseen:

hirvitalo.archive(at)gmail.com

paperiset hakemukset osoitteeseen:
Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo
Hirvikatu 1033240 Tampere

 

Näyttelyn pitäjälle

Tiloista: Näyttelykäytössä alakerrassa yksi (16m2) ja yläkerrassa kaksi (12m2/h)valoisaa huonetta. Kuvia tiloista:

www.hirvikatu10.net/wordpress.1/?page_id=18

Myös ala- ja yläkerran väliseen portaikkoon voi ripustaa. Tämän lisäksi yläkerrassa on käytössä pieni, kapea, vinokattoinen ullakkohuone, joka soveltuu esimerkiksi video- ja ääniteoksien sekävähän tilaa vaativien näyttelykokonaisuuksien esittelyyn.

Gallerian lisäksi Hirvitalolla tapahtuu monenlaista toimintaa. Alakerran ensimmäisessä huoneessa toimii viikottain lasten kuvataidekoulu ja kansankeittiö. Tämä ei estä huoneen käyttöä myös ripustuksessa, mutta paljon lattiatilaa vievät installaatiot ja veistokset tulee ripustaa ensisijaisesti yläkertaan. Alakertaan ripustettavien teosten sisällön tulee sopia lapsillekin esitettäväksi.

Laitteisto: Hirvitalolta löytyy dvd-soittimia ja televisioita. Lyhyisiin tapahtumiin videotykkiä on mahdollista lainata Tahmelan kirjastotalolta, mutta pidemmälle näyttelyajalle taiteilija hankkii sen itse. Hirvitalo ei omista pa-laitteistoa. Avajaisiin tai muihin tapahtumiin tarvittavaa äänentoistoa on usein saatu joiltai tahoilta lainaan, laitteiston suhteen voi olla galleristiin yhteydessä:

www.hirvikatu10.net/wordpress.1/?p=1421

Teosten myynti/vakuutus:Myynti tapahtuu taiteilijan ja ostajan välisesti, hintatietoja voihalutessaan jättää näyttelyvahdille. Teosvakuutuksista näyttelynpitäjähuolehtii haluamallaan tavalla, gallerian puolesta teoksia eivakuuteta.

Näyttelykäytännöistä: Näyttelytila on maksuton ja näyttelyaika on tavallisesti kolme viikkoa, lyhyempiäkin voi ehdottaa. Hirvitalon työntekijät ja vapaaehtoiset huolehtivat näyttelyiden valvonnasta. Näyttely on auki ti-su klo 14-19. Yleisölle avointen tapahtumien ja avajaisten yhteydessä talo suljetaan aina viimeistään klo 22.00.

Tiedotus: Tiedotus tapahtuu Hirvitalon kautta sähköisesti Hirvitalon nettisivuilla, Facebookissa ja sähköpostilistalla. Hirvitalon tiedotuslista kattaa erityisesti Tampereen alueen paikallismediat ja pääasiallisia valtakunnallisia medioita. Tämän lisäksi näyttelynpitäjän omia yhteyksiä kannattaa hyödyntää ja laittaa tiedotukset esimerkiksi oman asuinalueensa medioihin vielä erikseen.

Avajaiset & purku: Avajaispäiväksi laskettu yleensä perjantai tai lauantai. Lauantaisin avajaisten yhteydessä Hirvitalon kansankeittiö tarjoaa vieraille vegaanista ruokaa edukkaasti. Muutakin ohjelmaa avajaisten yhteyteen tai näyttelyn ajalle kannattaa ehdottaa ja järjestää. Lisää kansankeittiöstä:

www.hirvikatu10.net/wordpress.1/?p=1421

Näyttelyn purku sovitaan tapauskohtaisesti. Yleensä kolmen viikon näyttelyaika päättyy sunnuntaihin jolloin näyttely vielä auki vieraille. Tällöin purku voi tapahtua sunnuntaina klo 19 jälkeen tai heti seuraavana päivänä.