Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Kutsu uhanalaisten tilojen keskustelutilaisuuteen keskiviikkona 8.10. klo 18Kirjoitettu: 1.10.2014

KUTSU: SAA JAKAA!

Hyvät kulttuuritoimijat ja asukkaat,

Tampereen kaupungin liiketoimintajaosto on 30.9. kokouksessaan päättänyt pistää myyntiin lukuisia kohteita, joissa on aktiivista kulttuuritoimintaa tai joissa asutaan. Tällaisia tiloja ovat mm. Pispalan Kurpitsatalo, Rajaportin sauna, Hirvitalo, Ompeliantalo Pispalassa, Onkiniemen tehtaat, Pispalanharju 32, Herrainmäen pientalot, Steiner-päiväkoti ja YO-talo. Myyntiaikeista pidetty kokous
tuli ainakin meille täytenä yllätyksenä, mistä päättelimme, ettei liiketoimintajaosto ei ole tiedottanut, saati kuullut muitakaan kiinteistöjen vuokraajia ja käyttäjiä – puhumattakaan että nämä olisi noteerattu tasavertaisina neuvottelukumppaneina myyntiä suunnitellessa.

Edellä mainitussa liiketoimintajaoston kokouksessa kolme kohdetta (Kurpitsatalo, Rajaportin sauna ja Hirvitalo) päätettiin siirtää uudelleenharkintaan. Tämä toimenpide ei kuitenkaan poista niitä myytävien listalta. Vaikka esim. Hirvitalon kohdalla välitön myyntiuhka on väistynyt, koemme välttämättömäksi toimia meille tärkeän tilan pelastamiseksi NYT ja nopeasti. Tällaisen paineen luulisi olevan vielä kovempi heille, jotka eivät saaneet liiketoimintajaostolta armonaikaa.

Omistuksen vaihtuminen kaupungilta yksityiselle on osa laajempaa Tampereen kaupungin strategiaa, joka tähtää palveluiden karsimiseen ja yksityistämiseen. Vaikka kiinteistöjen tulevat omistajat olisivatkin avoimia kulttuuritoiminnalle, on itsestään selvää, ettei ihmisten asumista tai arvokasta kulttuuritoimintaa voi laskea heidän mahdollisen laupeutensa varaan. Niin ikään on selvää ettei vastaavaa toimintaa, jota myyntiin kaavailluissa tiloissa nyt on, voi mitenkään järjestää kaupalliseen toimintaan liittyvien velvoitteiden ja paineiden alaisuudessa.

Kutsumme tällä kirjeellä Teidät kaikki yhteiseen tapaamiseen pohtimaan meille ja monille muille tärkeiden tilojen ja paikkojen puolustamista; että voimme jatkossakin taata sen kaiken toiminnan jatkuvuuden, joita Tampereen kaupungin myyntiaikeet nyt uhkaavat. Vain yhteistuumin voimme tehdä asialle jotain.

Keskustelu alkaa Hirvitalolla ensi keskiviikkona klo 18. Tarvittaessa siirrymme isompiin tiloihin kadun toiselle puolelle Pispalan kirjastoon.

Hirvitalon osoite on Hirvikatu 10.
Meille pääset keskustasta kätevästi bussilla 25, jää pois Hirvikadun pysäkillä!

 

Teidän,
Hirvitalolaiset