Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Seuraava uhanalaisten tilojen kokous ke 22.10. klo 18-21 Pispalan kirjastotalolla!Kirjoitettu: 16.10.2014

Kuva: Ella Kiviniemi

Uhanalaisten tilojen kokouksessa perustettiin työryhmiä käyttäjälähtöisen toiminnan turvaamiseksi
SEURAAVA KOKOUS KE 22.10. klo 18-21 PISPALAN KIRJASTOTALOLLA!

Tampereen kaupunki uhkaa myydä omistamiaan rakennuksia ja kiinteistöjä, jotka on tärkeää pitää kaupunkilaisten yhteisessä käytössä. Tämän vuoksi järjestettiin 8.10. kokous, jossa pohdittiin, kuinka myyntiuhan alla olevat tilat voitaisiin jatkossakin säilyttää käyttäjälähtöisessä toiminnassa.

Hienosti sujuneessa kokouksessa tunnelma oli tiivis: Pispalan kirjastotalo täyttyi noin 60:stä osanottajasta. Eri tilojen edustajat, taiteilijat, kaupunginosa-aktiivit ja osa Hirvitalon naapureista keskustelivat nykyisen toiminnan turvaamiseksi vaadittavista tavoitteista ja keinoista, pysyen tiukasti asiassa ja yhteisillä linjoilla suuristakin päämääristä, mikä viestii vahvasta määrätietoisuudesta.

Paikalle ehtivät Ompeliantalon, Rajaportin saunan, Kurpitsatalon, Hirvitalon, Pispalanharju 32:n ja Onkiniemen edustajat, jotka esittäytyivät ja kertoivat tilanteestaan.

Vaadittiin kiinteistöjen myynnistä luopumista ja tilojen käytön sopimista käyttäjälähtöisesti pitkäaikaiseen toimintaan.

Kannatusta sai asukaslähtöinen strategia, jossa yksittäisten talojen pelastamisen sijaan käytäisiin laajempaa arvokeskustelua. Korostettiin oikeutta odottaa yhteistyötä päättäjien taholta, joka perustuu ennen kaikkea kaupungin omiin asukaslähtöisyyttä ja vuorovaikutuksen lisäämistä painottaviin kaupunginosastrategiaan ja pormestarisopimukseen.

Kokonaisnäkökulma, jota useimmat kokoukseen osallistujista pystyivät tässä tilanteessa puoltamaan on elävän asukaslähtöisen kulttuuritoiminnan turvaaminen ja jo olemassa olevan toiminnan säilyttäminen.

Nopea reagointi ajankohtaisten toimijoiden puolesta ja kaikkien toimijoiden välinen keskinäinen avunanto koettiin nyt tärkeäksi. Osanottajien erilaisten taustojen ja toimintatapojen vuoksi kaikki keinot tulisi ottaa käyttöön. Välitön sekä toistuva myyntiuhka olisi saatava poistettua kaikkien toimijoiden osalta: työrauha kulttuuritoimijoille!

Kokouksessa perustettiin joukko itsenäisesti toimivia työryhmiä. Päätettiin myös järjestää yleisiä kokouksia kahden viikon välein, joissa työryhmät kertovat toiminnastaan ja joissa sovitaan jatkosta.

Seuraava yleinen kokous pidetään jälleen Pispalan kirjastotalolla Tahmelankatu 14:ssa (Hirvitaloa vastapäätä) keskiviikkona 22.10. klo 18-22. Tervetuloa!