Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Häiriötilat 14.12.14 – 6.1.15 Hirvitalolla AVAJAISET LA 13.12.Kirjoitettu: 8.12.2014

Pispalan kulttuuriyhdistyksen ja uhatut tilat -ryhmän yhteisnäyttely Häiriötilat avautuu Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalolla lauantaina 13.12. klo 18.

Samaan aikaan talolla aukeaa uuden musiikin pienkeikkoja järjestävä Hirviklubi. Esiintymässä Pihla Heikintytär sekä Uuden Ajan Matkalaiset.

Näyttelyssä lähestytään häiriötiloja valokuvan, ääni- ja videotaiteen sekä prosessipiirroksen keinoin. Näyttely käsittelee myös yleisen myyntiuhan alla elävien pispalalaisten yhteisötalojen tilannetta, josta näyttelyyn on koottu kantaaottava valokuvateos.

Yhteisnäyttely sutii taiteen ja häiriön rajapinnoilla. Missä toiminta muuttuu häirinnäksi, musiikki meluksi, runo roskaksi, seinämaalaus vandalismiksi, systeemi hajoamiseksi, tai jalo tarkoitus pelkäksi mielenvikaisuudeksi?

Häiriötilat-näyttelyssä olemme pyrkineet systemaattiseen ja tietoiseen häiriön puolella työskentelyyn. Taiteilijalle sallitaan enemmän hulluutta,mutta entä jos kysessä on taideyhteisö?Kysymme uudestaan onko häiriötila uhka vai mahdollisuus?

Sirpaleisen yhteiskunnan signaalit, sekä sisäiset muuttuvat olot ovat toimineet teostemme raakamateriaalina. Aina häiriö ei kuitenkaan ole valinta. Painetta tuotetaan ulkoa ja sisältä käsin.

Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo on yksi uhanalainen taideyhteisö. Se miten ympäröivä laajempi yhteisö käsittelee häiriöitä, voidaan nähdä pienoiskuvana ympäristön edustamasta arvomaailmasta sekä sen kyvystä uusiintua.

Näyttely on avoinna ti-su klo 14-19 osoitteessa Hirvikatu 10.
Lämpimästi tervetuloa!

ALLEKIRJOITA MYÖS ADDRESSI UHANALAISTEN TILOJEN PUOLESTA!