Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Route Couture 8.2. – 1.3.2015Kirjoitettu: 24.1.2015

Avajaiset la 7.2. klo 19

kansankeittiö klo 17

Tervetuloa!

Route Couture -taideprojekti sisältää veistoksellisia asuja ja asusteita, jotka on valmistettu yliajettujen eläinten turkiksista ja nahoista. Projektiin kuuluu myös asuista otettuja valokuvia sekä dokumenttikuvia prosessista, jossa taiteilijat ovat keränneet kuolleita eläimiä teiden varsilta, käsitelleet niiden nahat ja valmistaneet niistä teoksia. Useat asuista on valmistettu haute couture -tyyliin. Myös osa valokuvista jäljittelee muodin ja mainonnan kuvastoa.

Projektin taiteilijat ovat Leena Pukki, Karoliina Paappa ja Stina Riikonen. Ryhmän jäsenet Leena Pukki ja Karoliina Paappa valloittavat Hirvitalon Route Couture – installaatiolla.

Turkis on perinteisesti luksustuote, ylempiluokkainen imagovaate johon kääriytyvät arvonsa tuntevat ja sen näyttävät kuluttajat. Route Couture -turkisten materiaalina käytetty yliajettu eläin korjataan talteen samalla kun teiden varsilta siivotaan roskat. Projekti pohtii elämän arvostusta ja arvottamista ylentämällä jätteen asemassa olevan ruumiin arvostettavaan muotoon.

Route Couture kommentoi myös mainoskuvaa. Myytävissä tuotteissa mielikuva tuotteesta, ja kuluttajasta itsestään tuotteen ostamisen jälkeen on usein tärkeämpi kuin tuotteen sisältö. Raadot koettelevat sisällön rajoja.

Route Couture -projektin teoksia on ollut esillä useissa ryhmä- yksityis- ja yhteisnäyttelyissä. Osassa näyttelyitä on jäljitelty muotikontekstia ja esitelty erilaisia mallistoja esimerkiksi näyteikkunoissa tai liiketiloissa, osa taas on ripustettu perinteisemmin galleriaan.

 Taiteilijat:

Leena Pukki (s.1984) on kuvataiteilija, joka työskentelee mediataiteen, kuvanveiston, maalauksen ja performanssin keinoin. Pukki on kiinnostunut taiteen ja muun yhteiskunnan vuorovaikutuksesta. Pukki opiskelee taiteen maisterin tutkintoa Aalto-yliopiston kuvataiteiden maisteriohjelmassa ja kirjoittaa tällä hetkellä opinnäytetyötä utopioista. Hän on suorittanut kuvataiteilijan tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulun Taideinstituutissa (2007) ja opiskellut myös Berliinissä ja Rio de Janeirossa, sekä osallistunut näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla.

 Karoliina Paappa (s.1983) on valokuvaukseen ja installaatiotaiteeseen erikoistunut kuvataiteilija. Paappa valmistui kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta keväällä 2012. Hänen teoksiaan on ollut esillä esimerkiksi Etelä-Koreassa, Puolassa, Virossa, Ruotsissa, Saksassa ja Kreikassa. Paapan teoksissa toistuvat tarinallisuus, kokemuksellisuus, maaginen realismi ja tunteen suhde arkkitehtooriseen tilaan.

Näyttely avoinna ti-su klo 14-19

Hirvikatu 10, Tampere

Lisätietoja:

leena.pukki@gmail.com

karoliina.paappa@gmail.com

www.routecouture.org

www.facebook.com/Route-Couture