Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Airbakers esittää: Rajatapaus 11.6 – 3.7Kirjoitettu: 13.5.2016

Avajaiset 10.6.2016 klo18-20, tervetuloa!

Todellisuus muljahtaaja hetken on selvää, ettei totuus olekaan katsojan silmissä. Yhtäkkiä se pienin heittääkin isoimman varjon ja suurin kappaleista on pelkkää värisevää pintaa.
Maailmamme on rakennelmaa, yhteen liitettyjä muotoja ja merkityksiä. Kun julistettua todellisuutta lähdetään purkamaan paljastuvat sen rakenteet ja liitokset. Varjoista nousee joukko uusia maailmoja; mahdollisia muotoja ja yhteyksiä, rakennelmia ja systeemejä. Valot ja varjot tanssivat, kuvat liittyvät yhteen ja hajoavat. Maailma ympärillämme luhistuu rakentuakseen taas uudelleen. Elämä ja liike löytävät aina uuden muodon. Mahdollisuuksia on rajattomasti.
Valmiina tarjoiltu, yksinkertaistettu maailma saisi helposti uskomaan että moniulotteisuus ja monipuolisuus olisi hullua tai naivia. Vaikka onhan se kaikessa tavallisuudessaan kuitenkin aika ihmeellinen.

Airbakers on
kokonaisvaltaisen yhteistyön synnyttämälle kollektiiviselle toimijaoliolle perustuva taiteilijakaksikon toimintayksikkö. Aktiivisia olemme olleet vuodesta 2010.

Työtapamme on kokeileva ja hyödynnämme tuotannossamme laajasti eri medioita. Eri tekniikoin toteutetut teokset luovat kiinnekohtia toisiinsa ja konkretisoituvat näyttelyissä tilallisiksi kokonaisuuksiksi.
Toisiaan seuraavat projektit muodostavat orgaanisen jatkumon jonka sisältö elää ja muuttaa muotoaan. Teoksien välinen vuorovaikutus muokkaa kokonaisuutta ja synnyttää uusia tulkintoja ja työprosesseja.

Töissämme on vahva yhteiskuntakriittinen ja kantaaottava puoli, mutta lähestymme tärkeinä pitämiämme asioita leikkisästi. Haluamme herättää ajatuksia ja inspiroida, emme tyrkyttää valmiita vastauksia.

Aikaisempi näyttelytoiminta:
2013 Ole omaitsesi, ole optimisti, ole monsteri, Ars Auttoinen, FIN2013 HYRSKYNMYRSKYN, Rantakasarmin galleria, Helsinki, FIN
2012 Preparing for the post apocalyptic times, FKSE, Budapest, HU
2011 Cross pissing – Point missing, Kulturskafferiet Ritz, Vaasa, FIN

http://airbakers.wordpress.com/