Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Naisten räppityöpaja ma 19.9. klo 18Kirjoitettu: 29.8.2016

Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo järjestää ilmaisen naisille suunnatun räppityöpajan jossa tarjotaan räppäämisestä kiinnostuneille ja sitä aloitteleville vinkkejä niin kirjoittamisen, rytmityksen kuin freestyle-räppäämisen suhteen.

Rap liikkuu puheen, proosan, runouden ja laulun harmaalla alueella ja sen voima perustuu vapauteen päästä pukemaan ajatuksiaan sanoiksi. Kirjoitetun lyriikan lisäksi rappiin kuuluu myös lyriikan lausuminen ja rytmittäminen ääneen, eli ns. performatiivinen elementti, jossa äänen käyttö ja esiintyminen tukevat tekstin sisältöä.

Rap on genrenä hyvin miesvaltainen ja kappaleiden aihepiirit ovat usein heteroseksuaalisen matriisin sekä miehisen maailmankuvan sävyttämiä.
Samalla räppi on kuitenkin todellista Do It Yourself -musiikkia, jossa voi halutessaan haistattaa säännöille pitkät, ja siksi onkin korkea aika rikkoa genren yksipuolista sukupuolijakaumaa.

Työpajaa vetävät patinoituneet räppärit Marleena Arianna, KVP ja LokkiJay. Ilmoittautumiset voi laittaa osoitteeseen kosovonvp@outlook.com jotta järjestävät pystyvät suunnittelemaan ohjelmiston parhaiten.