Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Risto Puurunen: Shadows in the air VII avajaiset la 26.11. klo 18Kirjoitettu: 21.11.2016

Shadows in the air VII avajaiset la klo 18. Kansankeittiö klo 17 alkaen.

Risto Puurusen näyttely “Shadows in the Air VII” rakentuu Hirvitalon yläkertaan kierrätysmateriaaleista. Kehittämällään stereovalojärjestelmällä hän projisoi veistoksistaan varjoja hiekkapuhalletuille ikkunoille. Katsoja liikkuu tilassa 3D-lasit päässään ja näkee varjot leijailemassa ikkunaruutujen ulkopuolella. Näyttelyn teemana tulee olemaan että tuntemamme maailma tuhoutuu jos sitä ei pelasteta.

Risto Puurunen (s. 1972) on kulttuurin saralla laaja-alaisesti toimiva muusikko ja taiteilija. Hänen perustamansa Cleaning Women -yhtye on valloittanut Suomea ja maailmaa vuodesta 1996 DIY-henkisten soitinten sävelten ja rytmin tahdissa. Kokoonpanonsa merkeissä Risto Puurunen on tehnyt live-säestyksiä mykkäelokuviin sekä säveltänyt musiikkia dokumentteihin ja elokuviin. Musiikin tekemisen ja soitinten rakentamisen ohella hän on ohjannut musiikkivideoita sekä ollut suunnittelemassa visuaaleja yhtyeensä esiintymisiin. Viime vuosina Puurunen on keskittynyt yhä enemmän kuvalliseen ilmaisuun ja kehittänyt muun muassa 3D camera obscura -tekniikkaa yhdessä Kinobox Obscura -ryhmän kanssa, tehnyt installaatioita sekä käsikirjoittanut ja ohjannut lyhytelokuvan. Monipuolinen työ niin sävel- kuin kuvataiteen parissa on vienyt hänet muun muassa Meksikoon, Pärnuun, Torinoon, Kiinaan, Moskovaan New Yorkiin..z