Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Laura Puska: Intimacy Project- Lähellä 18.2.-5.3.Kirjoitettu: 13.2.2017

Miltä tuntuu olla lähellä?

Kuvataiteilija Laura Puskan ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa, Intimacy project / Lähellä, tutkii identiteetin rajoja. Kolmen videon installaatio koostuu henkilökuvasta, omakuvasta ja läsnäolosta:

1) Holding Hands / Käsikkäin teoksessa Puska kertoo isoisänsä arkisista puuhailuista ja pohtii, kuka isoisä oikein onkaan. Teoksessa keskeisessä roolissa ovat yksityiskohtaiset jäljennökset isoisän käsistä.
“Isoisän kädet käsissä pyrin määrittämään hänet; yritän eläytyä häneksi, kuvitella hänet, ja yritän tuntea hänet.”

2) In Pairs / Pareittain on punaisella taustalla poseerava omakuva, jossa Puska on läsnä itsenään sekä kuvina itsestään. Kumpi on totta vai onko kumpikaan?
“Sovitan lasikypäriä päähäni yksi kerrallaan, jolloin omat piirteeni sekoittuvat viivapiirrokseen itsestäni. Katsoja näkee kaksi kerrosta: omat kasvoni läpinäkyvän lasikuvun läpi ja piirretyn omakuvani.”

3) Continuous Presence of Horizon / Horisontin jatkuva läsnäolo on hidastempoinen video, joka pakottaa katsojan pysähtymään. Kuuma lasinauha sytyttää paperin palamaan.
“Muoto- ja omakuvavideoiden rinnalla palava paperi muistuttaa siitä että minun ja sinun välillä on aina ero.”

Installaatio on aikaisemmin esitetty Gerrit Rietveld Academien tiloissa Amsterdamissa (Alankomaat) 2016. Hirvitaloa varten tehty sovitus on ennennäkemätön.

Laura Puska (s. 1986 Joensuu) on kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Suomen ja Alankomaiden välillä. Töissään hän tutkii identiteetin ja itsenäisyyden rajoja kysyen, onko identiteetti jotain alkuperäistä, lainattua vai perittyä. Omakohtaiset kokemukset toimivat usein lähtökohtana töille. Puska on opiskellut Suomen lisäksi Alankomaissa, Kiinassa ja Kanadassa. Hän on pitänyt näyttelyitä esimerkiksi Alankomaissa, Islannissa sekä Kiinassa.