Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Keskoset -luonnostelevan taiteen tapahtuma Hirvitalolla 22-28.5.2017Kirjoitettu: 24.5.2017

Keskoset -luonnostelevan taiteen tapahtuma

järjestetään Pispalan nykytaiteen keskuksessa, Hirvitalolla 22-28.5.2017

Tapahtumaan osallistuu eri alojen taiteilijoita, jotka tuovat paikalle tekemiään luonnoksia ja keskeneräisiä teoksia. Näytteille tuodaan ideoita tai näkyjä, joita ei ole saatettu viimeistelyn asteelle.

 

”Tavallisesti, teoksen ollessa keskeneräisessä vaiheessaan, sitä varjellaan arvostelulta. Voisi ajatella, että vasta kun teoksen kehitykseen ei voida puuttua tai vaikuttaa, voidaan sitä pitää valmiina ja asettaa näytteille ikään kuin edustamaan tekijäänsä. Moni teos kuitenkin jää luonnoksen tasolle – löytämättä viimeisteltyä muotoaan.

Tällaiset kehityksessään pysähtyneet teokset voisivat löytää toistensa seurasta oikeutuksen olemassaololleen. Varjeleva omistussuhde voisi väistyä sen myötä, kun teokset löytävät toisistaan perustelun keskeneräisyydelleen.”

 

Taitelijat etsivät luonnoksien välille yhteyksiä, uusia ilmentymiskeinoja ja toteutuksia.

Teokset ovat yleisön nähtävillä viikon aikana Pispalan nykytaiteen keskuksessa.

 

Tapahtumaa kuratoi Ilmari Säävälä.

 

Osallistujat:

Mikko Ängeslevä, Bir Iki, Päivi Säävälä, Ida Palojärvi, Anne Savitie, Lauri Mäkimurto, Lost Foundation, Anna Uschanov, Punchin tanssiaiset, Viljami Wager, Miina Puolitaival, Iivi Meltaus, Panu Johansson, Ilmari Säävälä, Minta Metteri, Oskari Tolonen ja Jenni Rutanen

 

Tarkemmat aikataulut päivittyvät facebook-eventissa:

https://www.facebook.com/events/314096219026955/

 

Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo / Hirvitalo – Center of Contemporary Art Pispala

Hirvikatu 10, Tampere

Näyttely avoinna ti-su 14-19 / Exhibition is open Tue-Sun 14-19

Tilaan ei valitettavasti ole esteetöntä pääsyä / Unfortunately the building is not wheelchair accessible