Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

28.11. Lasse Nordlundin kirjan “Elämämme perusteista” julkistamistilaisuus HirvitalollaKirjoitettu: 26.11.2008

klo 16-18 Älä osta mitään -päivänä

Paikalla esitelmöi Lasse Nordlund ja
kahvinkeittäjänä J. K.Ihalainen (Palladium Kirjat).
Keskustelua, vääntöä.

Elämämme perusteista

    Pohdintoja työstä, rahasta
    ja energiasta omavaraisen
    elämänkokemuksen valossa

Tekninen edistys ja kulutusyhteiskunta ovat illuusioita, joista voi vapautua!

Kirjoituksessaan Lasse Nordlund havainnoi ja pohtii omavaraista elämää. Hän on asunut yli kymmenen vuotta rahatalouden ulkopuolella viljellen ja keräillen ravintonsa ja valmistaen itse vaatteensa alusta asti, kylvämällä pellavansiemenet ja rakentamalla rukin. Kokemuksiensa perusteella hän tekee teräviä havaintoja ihmiskunnan suhteesta luontoon, energiaan, rahaan ja työhön.

”Voimakas halu osallistua yhteiskunnan rakentamiseen törmäsi kalvaviin omantunnonkysymyksiin: voinko olla mukana kehittämässä yhteiskuntaa, jos koen, että se rakentuu tyhjän päälle? Omavaraisuudesta tuli minulle synonyymi omatunnonvapaudelle. Kaiken tarvitsemani itse tuottaminen lupasi minulle mahdollisuuden valita sydämeni pohjalta, mihin työpanostani kohdentaisin. Harjoitin omavaraista elämäntapaa vuosina 1992-2004 Valtimolla Pohjois-Karjalan pohjoisosassa. Yllätyin siitä, miten vähäiseksi riippuvuus rahasta voi kehittyä: 30-50 euroon vuodessa.” (Lasse Nordlund)

Kirja sisältää myös Maria Dorffin kuvauksen Lasse Nordlundin opettelemista ja käyttämistä ikiaikaisista käsityömenetelmistä sekä kumouksellisen marjojen säilöntätavan, joka ei vaadi sokeria tai muita lisäaineita.

Teos on tärkeä puheenvuoro ajassa, jossa yli puolet maapallon väestöstä asuu kaupungeissa. Metsän ja maaseudun harventuessa myös ihmismieli harventuu ja erkanee kauemmaksi luonnollisesta tilastaan. Pyrkimällä kokonaisvaltaiseen, omavaraiseen elämään on Lasse Nordlund esittänyt meille haasteen Henry David Thoreaun hengessä.

palladiumkirjat.fi

Lue myös: Lasse Nordlund: Elämämme perusteista (Takku 25.2.2008)