Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

TAITEILIJARYHMÄ PUU KASVAA LÄPI HIRVITALON 19.11.-10.12.2017Kirjoitettu: 13.11.2017

TAITEILIJARYHMÄ PUU KASVAA LÄPI HIRVITALON

Vapaa taiteilijaryhmä PUU pitää ensimmäisen yhteisnäyttelynsä Hirvitalossa Tampereen Pispalassa 19.11.-10.12.2017. Ohjelmalliset avajaiset lauantaina 18.11. 2017 klo 15.00-19.00.

 

RYHMÄ PUU on riippumaton ammattitaiteilijoiden virtuaalinen yhteenliittymä, joka syntyi sattumalta keväällä 2016 ja jonka jäsenet pitävät toisiinsa yhteyttä sähköpostin välityksellä. HIRVITALON näyttelyssä on mukana 25 taiteilijaa, taidemaalareita, kuvanveistäjiä, graafikkoja, valokuvataiteilijoita, eri materiaaleilla työskenteleviä installaatio- ja performanssitaiteilijoita, kierrättäjiä, valmismateriaalien käyttäjiä, löytöretkeilijöitä, nomadeja ja keräilijöitä, äänitaiteilijoita, elämäntaiteilijoita ja kaikkien näiden mahdollisia ja mahdottomia yhdistelmiä.

 

RYHMÄ PUUN taiteilijoita yhdistää epäluulo, joka kohdistuu kaikenlaiseen ohjailuun,kuratoimiseen, byrokratiaan, perinteisten taideinstituutioiden auktoriteettiasemaan ja pakkoorganisoitumiseen. Ryhmä ei halua järjestäytyä myöskään sisäisesti. RYHMÄ PUU on nimensä mukaisesti orgaaninen, muuttuva ja kasvava runko, josta haarautuu oksia moneen suuntaan ja vielä lukuisampiin suuntiin lehtiä. Kukkia puhkeaa, tuuli suhisee lehvistön läpi ja pienet eläimet pesivät sen suojissa.

 

RYHMÄ PUU hyväksyy kyselemättä jäsentensä erilaiset työskentelymetodit, mutta HIRVITALON näyttelyn lähtökohtaisena johtoajatuksena on ollut puu-aiheistoon ja puumateriaaliin kohdistuva automatistinen intensiivinen syventyminen, toisto, oleminen mukana puun, metsän ja taiteen luonnollisessa fraktaalisessa KASVUSSA. Koska taide on tärkeä maailman muokkaamisen väline, taidetta ei voi jättää markkinavoimien armolle. Siksi RYHMÄ PUU korostaa yksittäisen taiteilijan moraalista vastuuta osallistua tähän prosessiin oman henkilökohtaisen ja riippumattoman taiteellisen luomistyönsä kautta.

 

TERVETULOA KATSOMAAN, MITÄ TÄSTÄ SYNTYY.

 

HIRVITALON näyttelyssä ovat mukana seuraavat taiteilijat:
Anitta Toivio
Dotti Cichon
Elina Ruohonen
Hannamari Matikainen
Heli Innala
Heta Laitakari
Inka Ylihärsilä
Julia Prusi
Kanerva Niemelä
Kati Valkonen
Meri Westlin
Marje Viitala
Milla L
Mikko Snellmann
Nonna-Nina Mäki
Saara Sillanpää
Taina Valkonen
Tiia Viiltola
Tiina Jaakkola
Tiina Lamminen
Onnelliset ihmiset
Timo Vuorikoski
Paula Nurminen
Paula Mikkilä
Petri Seppä