Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Tukkirummun kastajaiset – yhteisöperformanssi Pispalan Pyykkipuistossa ti 16.12. klo 18Kirjoitettu: 12.12.2008

Hirvitalon vieras, intialainen performanssitaiteilija ja kuvanveistäjä Suvadeep Das järjestää veistämänsä tukkirummun kastajaiset Pispalan Pyykkipuistossa 16.12. klo 18. Tilaisuuteen saapuvat voivat osallistua perinteisen tukkirummun soittamiseen. Tapahtuma jatkuu maukkaan ruoan merkeissä klo 19 jälkeen Hirvitalolla, jonne rumpu siirretään tulevaa käyttöä varten. Muista ottaa lämmintä vaatetta mukaasi! Tervetuloa!

Tukkirumpu -perinne on muinainen kylästä kylään tapahtuvan viestinnän muoto Pohjois-Intian alkuperäisväestön heimojen keskuudessa. Heimoille pyhän tukkirummun ääntä on käytetty ilmaisemaan monenlaisten eri tapahtumien luonnetta. Tälle hyvin voimakkaalle shamanistiselle symbolille on annettu kahden maailman, taivaan ja maan yhdistäjänä jumaluuden status. Se on myös taideteos, jolla on käyttöarvoa – se kutsuu paikalle koko heimoyhteisön.
Tukkirumpu -veistos ja sen ympärille rakentuva performanssi on Suvadeep Dasin kunnianosoitus kotikulttuurinsa hiljalleen häviävälle perinteelle.

————-

Log Drum Community Performance on Tuesday 16th of December at Pyykkipuisto, Pispala at 18.00

On Tuesday evening of 16th of December there will be a reopening of Log drum sound ! Also there will be a community performance by the people present in the event which starts in the evening 6 O’ clock and all are invited . For me its a tribute to the indigenous tribes of North-East India ( which is gradually fading away) Lets be ready for the drum circle communication with the lead of the Log Drum.

-Suvadeep Das

Lisätietoja:
Mikko Lipiäinen
p. 044 214 9233
mikko.lipiainen[at]gmail.com

Suvadeep Das
p. 040 328 0430
suvadeepd[at]gmail.com