Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Ungdomshuset -dokumentti Pispalan kirjastolla 29.1. klo 18Kirjoitettu: 22.1.2009

Pispalan kirjastolla, Tahmelankatu 14:ssa näytetään ilmaisia elokuvia torstaina 29.1. klo 18 alkaen. Näytöksen aloittaa edesmenneestä tanskalaisesta sosiaalikeskus Ungdomshusetista kertova dokumentti 69 (kesto 60 min). Illan toisena elokuvana näytetään amerikkalaisen anarko-primitivistin John Zerzanin haastatteluun pohjautuva Dead Society.

Tervetuloa!

Lisätietoa elokuvista:

69

2008 valmistunut, Nikolaj Viborgin ohjaama 69 on saanut nimensä kööpenhaminalaisen itsehallitun kulttuuri- ja sosiaalikeskus Ungdomshusetin osoitteesta.

Dokumentaarissa seurataan vuodesta 1982 asti toimineen talon viimeisiä kuukausia talven 2006–2007 aikana, jolloin sen omistuskiista kärjistyy katutaisteluiksi nuorten ja poliisin välillä. Poliitikot kieltävät vastuunsa tilanteesta, ja nuoret linnoittautuvat taloonsa odottamaan häätöä.

Elokuva onnistuu esittämään omaehtoisen toiminnan ja poliittisen turhautumisen välisen ristiriidan poikkeuksellisen latautunein kuvin ja herättää kysymään miten säilyttää uskonsa yhteiskuntaan, joka väkivalloin tukahduttaa omaehtoista ja epäkaupallista kulttuuria?

Elokuvassa on englannikielinen tekstitys.

Dead Society

Myös musiikin ja kirjallisuuden alueilla vaikuttavan aktivisti Thomas Toivosen tekemä 0-budjetin elokuva rakentuu hänen ja amerikkalaisen anarko-primitivisti Zohn Zerzanin välisen puhelinkeskustelun ympärille. Elokuvalainauksin sekä kotivideo-, ja webbikameramaisin tyylikeinoin toteutettu teos tuo lähelle ylläpitämämme sivilisaatio-koneen totaalisuuden ja tuhoisuuden aiheuttaman henkilökohtaisen ahdistuksen. Olemme kusessa, mutta mitä on tehtävissä?

Lisää elokuvasta:
www.deadsociety.org

Keskustelu elokuvien herättämistä ajatuksista jatkuu Hirvitalolla anarkistisessa lukupiirissä heti näytösten jälkeen.

69 -elokuvan traileri: