Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Launonen&Kivelä: Dark Matter: Avajaiset 25.8. klo 18Kirjoitettu: 23.8.2018

Näyttely auki 25.8.-16.9.2018

“Olemme työskennelleet vuodesta 2016 lähtien Dark Matter -nimisen ääniperformansseja ja videoteoksia käsittävän teossarjan parissa. Hirvitalon galleriatilaan rakennamme sarjasta koottua materiaalia mediainstallaation muotoon. Dark Matter teossarja käsittelee seuraavia kysymyksiä; voiko avaruudessa olevaa pimeää energiaa
löytyä myös ihmisestä? Ihmismielen pimeä puoli kääntyy ympäri, miltä se hetki näyttää ja kuulostaa? Näyttelyn videoteoksissa nähdään kaksi ruohikon peittämää ihmispatsasta, sekä tekstitetty video, jossa sulava jää on rinnastettu parisuhteen tilaan. Tilassa kuultava ääni on hitaan kuoleman soundtrack.”

Veera Launonen (s.1989) ja Ilkka Martti Kivelä (s.1981) ovat kuopiolainen taiteilijapariskunta. He työskentelevät yhdessä liikkuvan kuvan ja äänen parissa. Teoksissa tarkastellaan yksilön toimintatapoja suhteessa ympäristöön ja ihmissuhteiden rakentumiseen. He käsittelevät teostensa kautta subjektiivisia kokemuksia, sekä minäkuvaan liittyviä kysymyksiä.

Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen Edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto.