Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Hässäkkä 2 – Seppo ja Markus Renvall Hirvitalolla 7.-29.3.Kirjoitettu: 27.2.2009

hassakka2.jpg

Videoveljekset Markus ja Seppo Renvall pystyttävät laajasta ja sekalaisesta mediamateriaalistaan installaation Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalon ala- ja yläkertaan. Näyttelyn avajaispäivänä perjantaina Seppo esittelee myös Hirvitaloa vastapäätä sijaitsevalla Pispalan kirjastotalolla uusimpia elokuvallisia taideteoksiaan osana Pispala Vilkkari OFF -festivaalia. Avajaisten yhteydessä nähdään ainakin sarja musiikillisia videoita otsikolla Snadeja stooreja Stadista, joissa Aslak Christianssonin tekemiin Helsinki -aiheisiin kappaleisiin on tehty kuvastot. Avajaisten yhteydessä esiintyy myös helsinkiläinen trio Harlots of Beyond.

Avajaiset pe 6.3. klo 18, TERVETULOA!

Avajaisten yhteydessä:

Pispala Vilkkari OFF: TaITEen, tilojen ja elokuvien virrassa Pispalan kirjastotalolla 6.3.2009 KLO 16-21

Taiteilijat Erkki Pirtola ja Seppo Renvall vetävät Pispalan kirjastotalolla teemapäivän ”TaITEen, tilojen ja elokuvien virrassa”. Molemmilta taiteilijoilta nähdään hyvin alustettuina monia mielenkiintoisia elokuvia ja ”liikkuvia kuvia”.
————–
Seppo Renvallin (s. 1963) laaja ja monipuolinen tuotanto kuuluu suomalaisen kokeellisen liikkuvan kuvan kärkeen. Renvallin elokuvissa henkilökohtainen materiaali yhdistyy usein filmin ominaisuuksien materiaaliseen työstämiseen. Renvallin elokuvat, videot, installaatiot ja happeningit ovat esittäytyneet kokeellisen elokuvan ja kuvataiteen arvostetuimmilla areenoilla.

Monia eri medioita, tiloja ja käytäntöjä oivaltavasti yhdistelevä Markus Renvall (s. 1957) on kuvataiteen lisäksi tutkinut musiikkia ja uskonnonfilosofiaa. Hän yhdistelee avoimissa työprosesseissaan videokuvaa, ääntä ja sosiaalisia tilanteita etsiessään uusia tapoja ajatella ja nähdä maailma. Markus Renvall tunnetaan uuden taideliikkeen, Straigh-onMedicineArtin keksijänä.

Hirvitalon aukioloajat: ti-su klo 12-18

Perille pääset helposti linja-auto 21:sellä (ajoaika keskustasta 10min, pysäkki Tahmelan valinnan kohdalla)

Lisätiedot:
Mikko Lipiäinen
mikko.lipiainen[at]gmail.com