Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Hukkaperi-kollektiivin Perin hukassa näyttely 23.3.-14.4.Kirjoitettu: 11.3.2019

Perin hukassa on kollektiivi Hukkaperin ensimmäinen näyttely. Kollektiivin jäsenet ovat Einari Leskinen, Ilai Elias Lehto ja Leena Reittu, kolme juuriltaan itäsuomalaista kuvanveistäjää. Kollektiivin taiteilijat käyttävät mm. kierrätysmateriaalia ja löydettyjä esineitä yhteistyössä toteutettujen veistoksien pohjana ja pohtivat paikallisuuden lisäksi taiteen suhdetta kulutusyhteiskuntaan.

 

Näyttelyn nimi Perin hukassa viittaa paitsi nurkan takana vaanivaan maailmanlaajuiseen katastrofiin, myös henkiseen tilaan ja loukkuun, johon ihminen on eläimenä päätynyt. Huono omatunto on raskas taakka kantaa, jota voi kuitenkin yrittää keventää omilla valinnoillaan ja yhteisöllisen taiteellisen työskentelyn mielekkyydellä.

SKAZY (Ent Skazy Lesa) on pietarilainen folk-punk-hanuriorkesteri