Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Dual Painting / 6.-28.4.2019 Aino Säävälä / Emmu Johansson / Helka Heinonen / Miina PuolitaivalKirjoitettu: 27.3.2019

Avajaiset  6.4. klo 18-20, Esiintymässä Hirvikoira Hirvonen (soolo)

Näyttely auki ti-su klo 14-19

Aino Säävälä / Emmu Johansson / Helka Heinonen / Miina Puolitaival

Kuka tahansa olisi voinut maalata nämä maalaukset. Olemme työskennelleet metodilla, jossa kadotimme oman taiteilijaidentiteettimme. Muodostimme maalauksilla tilan, jossa pyrimme luomaan illuusion siitä, että katsoja olisi voinut tehdä maalaukset. Tasa-arvoistava tapa katsoa taidetta on pyyhkiä liiallinen ymmärryksen vaatimus pois katsojan ja teoksen väliltä. Teoksissa on käytetty pohjina ainoastaan kierrätysmateriaaleja.

Maalaukset ovat valmistuneet yli puolen vuoden ajalla. Maalasimme huoneessa hiljaisuudessa tai satunnaisten äänien, kuten soittoharjoitusten kantautuessa tilaan. Emme olleet alussa päättäneet maalausten määrää. Maalaustauoilla aloimme kirjoittaa ajatusten virtaa kanavien avaamiseksi sanoille. Maalaukset toimivat siltana verbaalisen ja visuaalisen kokemuksen välillä. Projekti laajentui pyytämällä mukaan muitakin kirjoittamaan maalaustemme pohjalta. Kukaan  ei ole nähnyt toistensa tekstejä ennen niiden valmistumista. Aino Säävälä ja Emmu Johansson ovat maalausten takana ja kaikki työryhmän jäsenet ovat kirjoittajina mukana projektissa. Dual Painting on kysymysmerkki; kollektiivisen tajunnan, maalauksen ja runon yhteyden testi. Hirvitalossa nähdään yhteismaalaukset ja niiden pohjalta kirjoitetut runot.

Emmu Johansson ja Aino Säävälä

Helsingissä 24.3.2019