Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Hirvitalo elää! Tukitapahtuma elävän omaehtoisuuden puolesta la 15.6.Kirjoitettu: 13.6.2019

Tapahtumakutsu 15.6. La klo 15-21
On tullut esille että kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnalle ollaan ehdottamassa vuokrasopimuksemme päättämistä, ja talon kaavoittamista toiseen käyttöön.
Käytännössähän tämän aloite merkitsisi toimintamme tukahduttamista ja mitätöimistä, pikaisen kiinteistöllä nettoamisen toivossa.
Olemme olleet löysässä hirressä toimintamme alusta saakka.

Alunperin Hirvitalo taidekeskuksena sai alkunsa vuonna 2006 pispalalaisten nuorten kuvataiteilijoiden ja aktiivien kokoontuessa yhteen yhteisen tavoitteen edessä. Oli saatava oma yhteinen tila toteuttaa taideprojekteja ja verkostoitua suomalaisen ja kansainvälisen taidekentän kanssa.
Perustamamme Pispalan kulttuuriyhdistys ry. on tästä lähtien toiminut Hirvikatu 10 kiinteistössä jo 13 vuotta menestyksellisesti, josta on osoituksena myös useat tunnustukset, kuten Suomen Galleristit ry:n ja Messukeskuksen valtakunnallinen Vuoden taidetekopalkinto, Tampereen kaupungin Vuoden kulttuuritekopalkinto, Pirkanmaan Vuoden taidetekopalkinto ja Kiila palkinto.

Taidetoimintamme saa rahoituksensa valtakunnallisesti Tampereen ulkopuolelta, ja olemmekin saaneet yhdistyksenä tukea kaikilta Suomen suurimmilta taidetta tukevilta säätiöiltä sekä Taiteen Keskustoimikunnalta. Useat näistä rahoituksista ovat olleet monivuotisia. Kulttuurityömme on siten Tampereelle käytännössä ilmaista.

13 vuoden aikana talolla on pidetty n. 500 näyttelyä ja vähintään saman verran työpajoja, ja kävijöitä on todellakin piisannut.
Hirvitalo tunnetaan hyvin taidekentällä Suomen sisällä, ja hiljalleen enemmän ja enemmän myös rajojemme ulkopuolella. Talomme on tunnustettu etenkin omaehtoisen kulttuurin edelläkävijänä ja Suomessa ainutlaatuinen toimintamme on suunnannut askel askeleelta kohti ekologisesti kestävämpää toimintamallia, toimien tässäkin suhteessa suunnannäyttäjänä.

Seuraava tavoitteemme on talon katon kunnostaminen ja useiden aurinkopaneelien asentaminen. Tähän Ilmastokatto -projektiin haemme rahoitusta mesenaattikampanjalla, johon olemme saaneet hyvän lähdön, ja olemmekin optimistisia tavoitteen saavuttamisessa.

Tänä vuonna aloitimme yhteistyön myös Sara Hildenin Akatemian kanssa, järjestäen heille talollamme paikkasidonnaisen nykytaiteen kurssin.

Toivomme että Tampereen kaupunki luopuisi pyrkimyksistään “pistää Hirvi lihoiksi”, ja antaisi riittävästi aikaa harkinnalle ja järkevälle tonttien tulevaisuuden suunnittelulle, paikallista yhteisöllisyyttä unohtamatta.
Toivomme myös, että saisimme tehtyä kaupungin kanssa uuden pidemmän vuokrasopimuksen Hirvikatu 10 sijaitsevaan kiinteistöön, ja siten turvattua jatkuvuutta jo alkaneille projekteillemme, ja
voisimme täysipainoisesti olla mukana myös tulevassa mahdollisessa kulttuuripääkaupunkihankkeessa.

Tule osoittamaan tukesi Hirvitalolle! Ja allekirjoittakaa Hirvitaloa puolustava ADRESSI HIRVITALON PUOLESTA!
https://www.adressit.com/hirvitalon_tulevaisuus_turvattava?uv=15733340&utm_source=fb_share&fbclid=IwAR2QZP5RkVdxVPKTkNsKHBRYD3ObreVLPps3gX6AJgiMktJfb36mS6MJ_k8

Nyt on sopiva aika myös mesenoida Hirvitalolle katto- ja energiaremontti.
Tukensa voi osoittaa hankkimalla vastike á 10-200€. Tarjolla mm. präniköitä Hirvitalo-sukkia, saunailtoja, aterioita ja erilaisia kursseja.

https://mesenaatti.me/campaign/?id=1225#single/view.

OHJELMA (ajat suurinpiirtein):

Klo 15 Tapahtuman avaus: puheita

klo 15.15 KATWI & SELKÄ, pari biisiä. Pispalan Musiikkiyhdistys ry. tukee Hirvitaloa

klo 15.30 ANNA ELINA ISOARO esittää runojaan

klo 16 BLUBBERHEADS

klo 16.30 MONA RATALAHDEN klovneriaa: “Pötkönen ja rosvo”

klo 17 KIELO KÄRKKÄINEN musisoi

klo 17 KANSANKEITTIÖ

klo 18 ALISA VOLKOVA (Venäjä) avaa taidenäyttelynsä ja kertoo teoksistaan.

klo 18.30 JUKKA NOUSIAINEN

klo 19 MARA BALLS Duo

klo 19.30 MÖÖ

klo 20 PUPURUTSA, epätodennäköinen elektroninen duo

20.30 TOMI PUUKKO