Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Koti – Home | Lost Foundation ja Venla Martikainen 5.4.-26.4.2009Kirjoitettu: 30.3.2009

Avajaiset 4.4. klo 18 alkaen

flaikkuvika.jpg

LOST FOUNDATION

Lost Foundation on vuodesta 2004 toiminut avoin anonyymi taiteilijaryhmä, joka koostuu pääosin tamperelaisista kuva- ja mediataiteilijoista. Ryhmä on toteuttanut eri medioita yhdisteleviä taidenäyttelyitä paperijulkaisuja ja elokuvia kotimaassa ja ulkomailla sekä työskennellyt residensseissä Baltian maissa. Lost Foundationin kantava teema on eksymisen kokemus, niin yhteiskunnallisena kuin individualistisenakin parantavana prosessina. Myös kulkeminen, kodittomuus ja vierauden kokemuksen läsnäolo jokapäiväisessä elämässä ovat toistuvia aiheita työn alla.

Tämänkertaisen näyttelyn pääteemana on koti syneesteettisenä kokemuksena. Aihetta lähestytään haastattelumateriaalin, installaation, valokuvan ja julistetaiteen keinoin. Mikä on koti, mitä sinne toivoisi, ja mitä sieltä olisi valmis heittämään pois. Mitä linnun perspektiivistä erottuu, mitä tapahtuu laskeutuessamme yleisestä kohti yksityistä? Ideaalikuvat risteytyvät todellisuuden kanssa, toteutuneet unelmat, jo taakse jääneiden kanssa. Kun muistot ja muutos limittyvät toisiinsa, onko tuloksena kaaos vai jäsentynyt kokemus. vai onko kaaos ehkä juuri se mitä kaipaamme ja muutos jolle
elämme?

Kotinäyttely levittäytyy Hirvitalon alakertaan. Prosessi jatkuu ja muuntuu vielä näyttelyn avauduttua.

venla_flyer.jpg

VENLA MARTIKAINEN

Miellyttävää matkaa hyvät äärettömyysmatkailijat!

Venla Martikaisen piirustuksia ja maalauksia

Pispalan nykytaiteen keskuksessa 5. – 26. 4. 2009

Miellyttävää matkaa hyvät äärettömyysmatkailijat! -näyttelyn teokset ovat kohtauksia ja pysäytyskuvia loputtomasta tarinasta, jonka päähenkilöinä näyttäytyvät eläimet ja ihmiset ja rakennukset. Teokset on toteutettu piirustus- ja maalaustekniikoin.

Tuntematon tarinan kertoja on poiminut kuvat satunnaisesti tapahtumien jäädessä kummallisiinkin tilanteisiin; poiminnan perusteena voi olla esimerkiksi kuvien erityinen kauneus tai rumuus, tai salaperäinen tunnelma, jonka tuntematon kertoja haluaa välittää katsojalle. Kuvissa näkyvät eri todellisuuksien samanaikaisuus ja sisäkkäisyys, niiden kohtaamiset ja keskustelut. Merkittävää on kohtaamisen hetki; kuvien näkijöille tarinan kokonaisuus jää mysteeriksi.