Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Toomas Kuusing: Tavalliset maailmat/Common Worlds 30.11.- 22.12.Kirjoitettu: 8.11.2019

 

Toomas Kuusing:  Tavalliset maailmat/ Common Worlds 30.11.-22.11.19

Avajaiset/ Vernissage at sat. 30.11.19 at 18:00

Toomas Kuusingin (Viro):  “Tavalliset maailmat” ,maalauksia ja grafiikkaa (in  english below)

Maailmassa, jossa elämme, ei ole enää universaalia totuutta -  ei ole perusteita todellisuuden ja fiktion erottamiseksi.Tasapaino todellisuuden ja epätodellisuuden välillä on muuttunut dramaattisesti. Elämme jättimäisessä taideteoksessa. Taiteilijan tarvitsee yhä vähemmän keksiä sisältöä työlleen – taru on jo olemassa.

 Tämä näyttely perustuu taiteilijan aikaisempaan sarjaan “Tavalliset ihmiset”. Toomas Kuusing käsittelee “tavallisten ihmisten” ajattelutapoja, heidän omasta “tavallisesta maailmasta” käsin. Mikä outo tunne ja jopa epämääräinen pelko kiehtoo meitä, kun onnistuimme kurkistamaan omituiseen, erilaiseen maailmaan…

Teoksissa kuvatut kohtaukset ovat fantasiatuotteita ja ensi silmäyksellä se näyttäisi olevan visuaalinen järjettömyys. Taiteilijalle aiheet ovat vakavia, ajankohtaisia / huolestuttavia – aihettaa maustetaan mustalla huumorilla, joka vaihtelee naiiveista vitseistä terävään groteskiin ironiaan ja yhteiskuntakritiikkiin. Kuusingin hahmot saattavat tuntua oudoilta, joskus jopa naurettavilta, mutta taiteilija ei kuitenkaan asetu kuvaamiensa hahmojen yläpuolelle. Näyttelyssä ei kuvata konkreettisia ihmisiä tai tilanteita. Kaikki on fiktiota.

In Hirvitalo Contemporary Art Center of Pispala Toomas Kuusing is exhibiting oil paintings and graphic art (linocuts) covering the period 2015-2019. The scenes depicted on the graphics and paintings of Toomas Kuusing usually constitute staged fantasies with an initial impulse coming from real life. At first glance it may seem like some visual absurdity, however, the themes and scenes depicted are serious, topical and/or disquieting in nature. To keep them from becoming too dark or morbid, they have a fair amount of humor that spans from naive jokes to cutting grotesque, irony and social critique. A common thread running through Kuusing’s work is an abundance of detail, both in his graphic art as well as paintings.