Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Kalle Mustonen – Guerilla Radio 31.5.-28.6.2009Kirjoitettu: 20.5.2009

Hirvitalo (ti-su 12-18)
Hirvikatu 10
33240 Tampere

Hirvitalon kesäkuun taiteilija on lahtelainen kuvanveistäjä Kalle Mustonen, jonka teokset valtaavat tilaa molemmista kerroksista.
Näyttely koostuu kolmesta isommasta veistosinstallaatiosta ja pienestä retrospektiosta, jossa esitellään harhapolkuja 5-vuotisen uran varrelta.

Alakerran näyttelytilassa nähdään ja kuullaan näyttelyn nimiteos, joka valmistuu nimenomaan Hirvitaloa varten. Siinä radiopäinen kansa puhuu ja profetoi johtajien suulla väsyneen puolijumalan kuunnellessa. Installaatiossa on käytetty sähköisiä puhearkistoja mm. Hugo Chavezilta, Gandhilta, G.W. Bushilta, Fidel Castrolta ja Haile Selassielta. Tärkeää ei siis ole se kuka puhuu ja mitä. Olennaisempaa on kommunikaation suunta. Vapaa tiedonvälitys antaa pienille kansalaisille puheenvuoron. Siitä huolimatta itsenäisiä ajatuksia ei kuulla, vaan mielipiteet ovat yhtenäistyneet median mukaisiksi. Matkaradioiden lisäksi teoksen materiaaleja ovat maalattu kipsi, puu ja teräs.

Vaikka Mustosen teoksissa on läpi linjan vahva kantaaottavuus, on esteettiset elementit pitkälle harkittuja ja työstettyjä. Katsoja voi siis nauttia teoksista myös ilman poliittista latausta.

Tekijä on lehdistön tavattavissa ripustuspäivinä 27.5. ja 29.5. noin 12-18 välillä avajaiset lauantaina 30.5. klo 18

kalle.mustonen[at]mad.scientist.com
p. 040 70 40 630
mustone.blogspot.com