Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Kaisa Luukkosen ja Peter Rosvikin taiteilijatapaaminen 8.7.2020 klo 18.00Kirjoitettu: 24.6.2020

 

Kaisa Luukkonen ja Peter Rosvik esittelevät Tampereella tapahtuvan teossarjansa ja taiteellista työskentelyään Hirvitalolla pidettävässä taiteilijatapaamisessa.

Taiteilijat tulevat Tampereelle kahden viikon koronakaranteenin kautta ja toteuttavat yhteistyössä paikka- ja aikasidonnaisen teossarjan. Vierailu on osa Hirvitalon Hitaan matkustamisen ja kestävän kulttuurivaihdon ohjelmaa.

1.-8.7. välisenä aikana Luukkonen ja Rosvik uppoutuvat Tahmelan ja Pispalan miljööseen satoi tai paistoi. Teoksen työskentelyssä korostuu keskustelu ja sen vaatima aika ja läsnäolo. Havainnoista ja keskusteluista syntyy teokset, jotka esitellään taiteilijatapaamisessa 8.7. Hirvitalolla.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Kaisa Luukkonen ja Peter Rosvik ovat Göteborgilainen taiteilijapari jolla on vahvat suhteet Tampereeseen. Molemmat ovat aikaisemmin asuneet Tampereella ja he olivat aikaisemmin mukana tuottamassa Perfo!-performanssitapahtumaa.

Luukkosen taiteellinen työskentely performanssin ja installaation keinoin on viime vuosina tunteista poliittisena toimijoina ja tulevaisuuksien rakentajina. Rosvikin työskentelyn keskiössä on ollut ulkopuolisuus, identiteetti ja subversiivinen estetiikka.

Pispalan nykytaiteen keskuksen Hirvitalon Hitaan matkustamisen ja kestävän kulttuurivaihdon ohjelma etsii välineitä ja tapoja urbaanissa ympäristössä toteutuvaan omavaraisuuteen, kestävien arjen käytäntöjen, tietojen, taitojen sekä välineiden jakamiseen. Kulttuuritapahtumien tuottamisessa painotetaan ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän, kansainvälisen, ja kansallisia vähemmistöjä huomioivan kulttuurivaihdon roolia. Ohjelmamme huomioi aktiivisesti teoksia ja projekteja, joissa ympäristövastuulliset näkökohdat on otettu huomioon tai ne ovat itse tutkimuksen keskiössä.

Vuoden 2020 aikana ohjelma jatkuu kansainvälisten vieraiden merkeissä, koronarajoitusten niin salliessa. Luvassa on esimerkiksi taiteilijoita Liettuasta Vilnasta Uzupiksen taiteilijatasavallasta sekä arktisien omavarais- ja käsityötyöpajojen pitäjiä Nenetsiasta.