Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Fidelity of Home – Scoby WorkshopKirjoitettu: 1.7.2020

Scoby Workshop 25.7. klo 14.00

Työpajassa opitaan, miten tehdään scoby -sienestä vegaanista nahkaa. Scoby on volgansieni, jonka avulla tehdään sokeroidusta teestä käymisen avulla kombucha-juomaa, jota voi nykyisin ostaa ruokakaupoista valmiina, sillä siitä on tullut trendikäs limsan korvikkeeksi ympäri maailmaa viime aikoina. Kombutsa sisältää probiootteja eli terveyteen positiivisesti vaikuttavia bakteereja. Kombuchaa on myös helppo tehdä itse. Taiteilija Alan Bulfin kertoo ja näyttää, miten scoby-sientä kasvattamalla voi saada aikaan isomman scoby-sienen. Tämän jälkeen Bulfin ottaa sen nesteestä pois, kuivattaa sen sekä öljyää, jonka jälkeen scoby on muuttunut nahkamaiseksi materiaaliksi.

Osallistujat oppivat työskentelyvälineet kombutsa-juoman valmistamiseen sekä saavat tehdä kuivatusta scobystä pienen asusteen itselleen. Tämä voi olla rintakoru, rusetti, kaulakoru tai vastaava. Korun tekemisessä ohjaa Bulfinin työpari, taiteilija, taidekasvattaja Pii Anttila.

Työpajan jälkeen jokainen halukas saa mukaan oman scoby-sienen, josta voi alkaa kasvattamaan vegaanista nahkaa kotikäytöön tai omalla vastuullaan kombutsa -juomaa.

Osallistujien määrä 6-8 henkilöä. Työpaja on pääasiallisesti englanniksi. Työpaja kestää 2 tuntia.

Huomaa, että osallistuminen vaatii ilmoittautumisen osoitteessa: https://bit.ly/2AEgTww