Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Katoavat maisemat- maalauspajat Osa 1. Pois-maalaaminen 1.8. Klo 17 alkaenKirjoitettu: 9.7.2020

Katoavat maisemat- maalauspajat
Osa 1. Pois-maalaaminen 1.8. Klo 17 alkaen

Mia Seppälän työpaja 2020

Performatiivinen työpaja ja osallistava performanssi, maalauksen erikoistekniikka, 8-10 osallistujaa ohjaajana kuvataiteilija Mia Seppälä.

Työpajassa käytetään Mia Seppälän kehittämää ”pois-maalaamisen” menetelmää, jossa kankaalle tulostetun digitaalisen valokuvan väripigmentti maalataan pois veden ja siveltimen avulla. Pois-maalaaminen tapahtuu siinä paikassa, jossa valokuva on otettu, eli tässä tapauksessa Hirvitalon etupihalla.

Pois-maalaamisen menetelmää voidaan ajatella tapahtumien luomisena, rakentamisena, toteuttamisena ja myös simuloimisena. Perustavalla tasolla on kyse tapahtumiseen liittyvien voimien tuomisesta koettaviksi julkisessa tilassa. Nähtävissä olevan, hitaasti liikkuvan kuvan ja kuultavissa olevien äänien ja muiden aistimuksien muodossa. Katsoja-kuulija osallistuu sitten tuohon tapahtumiseen omin aistimuksin.

Yhtä hyvin voitaisiin puhua uudenlaisista tapahtumista pikemmin kuin subjektifikaation prosesseista: tapahtumista, jotka on selitettävissä niihin johtaneilla tai niistä johtuvilla tilanteilla. Ne ilmaantuvat hetkiseksi ja juuri tuo hetki on ratkaiseva.