Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Essi Pitkäsen näyttely 18.7.-16.8.2020Kirjoitettu: 12.7.2020

 

Pispalan Nykytaiteen keskuksen galleriassa Essi Pitkänen 18.7. – 16.8.
Hirvitalon kesän näyttelyt jatkuvat Essi Pitkäsen Pysähdytään hetkeksi -näyttelyllä. Pitkänen tuo Hirvitalolle piirroksia ja veistoksia. Näyttely on vahvasti ajankohtainen keskittyessään tutkimaan pysähtymisen ja pysähtyneisyyden vaikutuksia ihmiseen.

”Pysähtyneisyys on tullut tämän vaikean ajan myötä vastaan kaikille. Toisille taloutemme on seis, toisille sosiaalinen elämä. koronan aiheuttama pysähtyneisyys aiheutti paljon vaikeuksia, mutta se toi myös joitain kauniita hetkiä, jotka hukkuivat kaiken pahan sisään.”, kertoo taiteilija itse.

Mallipiirustukset ja pienet veistokset on toteutettu herkästi myötäeläen ja tuovat taiteilijan käden jäljessä esille hetken intensiivisyyden ja tunnelman. Teoksiin on tarttunut ajan poikkeukselliset tapahtumat.

”Mallipiirustus ei ole vain tulkinta henkilöstä, se on myös tulkinta ihmisestä ja tunnelmasta. Samoja asioita olen hakenut veistoksiin, jotka olen näyttelyyni valinnut. Ihminen itsessään on hetkellinen organismi. Pienet minimalistiset asiat tekevät elämästä kauniin kokonaisuuden, vaikka ne olisivat hyvinkin näkymättömiä”

Essi Pitkänen on Pohjois-Karjalainen 27-vuotias kuvanveistäjä. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi 2019 Saimaan ammattikorkeakoulusta.