Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Wake Up and Smell the Teargas – Esitelmä, työpaja & performanssi 15.8.Kirjoitettu: 4.8.2020

Wake Up and Smell the Teargas
 Lauantaina 15.8. Työpaja klo 14-16, esitelmä klo 16 & performanssi klo 18 Kansankeittiön jälkeen.

 

Young Blood Initiative -taiteilijakollektiivin perustaja ja kuraattori Candy Choi saapuu Hirvitalolle esittelemään perustamansa Young Blood Initiativen ja keskustelemaan yleisemmin kantaaottavan taiteen keinoista nykyhetkessä.

Young Blood Initiative (YBI) on Amsterdamissa vuonna 2014 perustettu taideverkosto, joka toimii Amsterdamin lisäksi, Lontoossa, Berliinissä ja Riikassa yli 50 taiteilijan ja 18 kansalaisuuden kautta. Sen tarkoituksena on toteuttaa erilaisia yhteistyöhön perustuvia taideprojekteja, joiden sisällä osallistuvat taiteilijat voivat kokeilla luovia ideoitaan, myös tavallisten työskentelytapojensa ulkopuolella. Lisätietoa YBI:stä.

Tilaisuuden pääkielenä on englanti.

 

Bettina Fung, performanssi klo 18

Lontoolainen Bettina Fung 馮允珊 on performatiivisen paikkasidonnaisen taiteen parissa työskentelevä taiteilija, jonka praktiikka on keskittynyt erityisesti piirtämisen performatiivisen puolen esille tuomiseen. Näissä yleensä näyttely- tai festivaalitilanteissa tapahtuvissa live-esityksissä hän uppoutuu liminaaliseen, mahdollisuuksia avaavaan olemisen ja ei-olemisen tilaan, jonka lopputulos purkautuu ajallisen prosessoinnin kautta. Hänen työssään kiinnepisteinä ovat erityisesti rituaalisuus, hyödyttömyys, tarkoituksettomuus; johonkin kuulumisen, tuottavuuden ja progression käsitteet ja teemat.

Bettinan tausta on tietokoneanimaatiossa, johon hän on valmistunut Bournemouthin yliopistosta vuonna 2005. Hän on sittemmin työskennellyt videoleikkaajana, tehnyt kokeellista animaatiota, ja on nykyään täysin omistautunut taiteelliseen työhönsä. Taidettaan hän on esittänyt julkisesti erityisesti Lontoossa, muualla Britanniassa sekä kansainvälisestikin.Hän on myös jäsenenä Asia-Art-Activism Research Network -järjestössä.

 

Yleisökeskustelun ja performanssin jälkeen nautitaan Hirvitalon kansankeittiön antimista klo 17. Tervetuloa!