Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Puutarhajuhlat – Ennen kuin pakkaset saapuu 19.9. klo17.00 alkaenKirjoitettu: 18.9.2020

Hirvitalon piha on kokenut mullistuksia erikoisen kevään ja kesän aikana. Piharakennuksen korjauksen ja jopa uudelleenrakentamisen lisäksi talon istutuksia on siistitty ja aiemmin käyttämättömälle takapihalle on rakennettu uusi, runsaasti satoa tuottava hyötypuutarha pörriäis- ja kohopenkkeineen. Kutsumme teidät tutustumaan tähän ympäristön monimuotoisuutta kunnioittavaan puutarhaan ennen kuin syystuulet kääntyvät liian viileiksi.

Illan aikana pidetään opastettu puutarhakierros.

Kansankeittiö tarjoaa jälleen lähiruokaa suurelta osin puutarhan antimista.

Musiikkia juhliin tuovat Matti Salovaara ja Juhani Suisto
Juhani Suisto
Juhani Suisto esittää omia sävellyksiä akustisella kitaralla. Ulkomailla huuhailun jälkeen Suisto kokee olevansa omimmalla pelikentällä vuosiin ja nauttii rannalla istumisesta ja puutarhassa käyskentelystä. Soitto ammentaa vaikutteita primitiivisestä folkista ja Balkanin sävelmaailmasta.

Matti Salovaara
Matti on matkannut musiikin kanssa 80-luvulta asti.
Kitara, intohimo ja yhteissoiton magia ajoivat miehen muusikoksi jo alkutaipaleella.
Reissun aikana reppuun on kertynyt ideoita myös omista soolobiiseistä.
Nyt on tullut aika astua uudelle polulle ja puhaltaa laulut henkiin.

Juhlijoita kannustetaan pukeutumaan iltaa varten erityisellä, puutarhamaisella otteella. Oletko sitten kukka tahi puutarhatonttu on juhlijan itse päätettävissä. Näyttävimmille otuksille on luvassa puutarhaisia palkintoja.

Aiemmin päivällä on mahdollisuus puristaa mehua omista omenoista, kun Tuleva Panimo tuo omenapuristimensa pihaan käytettäväksi klo 14-17 ajaksi. Tällöin paikalla on myös panimolainen ohjaamassa puristamista. Varaa mukaasi mehustukseen sopivia omenoita (vähintään noin kaksi ämpärillistä) sekä tiiviisti suljettavia astioita (ämpäreitä tai pulloja) mehua varten. Pehmeät ja makeat omenat eivät sovellu mehustamiseen, sen sijaan hapokkaista, kovista omenoista irtoaa parhaiten mehua.