Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

J. Kareliuksen taidenäyttely 3.10-1.11.2020Kirjoitettu: 29.9.2020

J. Kareliuksen näyttely Hirvitalon galleriassa 3.10.-1.11.2020
Lokakuussa Pispalan nykytaiteen keskuksen Hirvitalon gallerian valtaa itseoppineen mediataiteilija J. Kareliuksen (oikealta nimeltään Juha Karjalainen) värikkään räväkät näkymät.

Yksityiskohta Kareliuksen kollaasista “Omakuva”

Valokuvakollaaseissa ja videoissa yhdistyy villillä tavalla mitä erilaisimmat mielleyhtymät. Pohjois-Pohjanmaalaiset kairanmaan maisemat tai vaikkapa urbaanit teollisuusrakennukset sekoittuvat pin-up-hahmoihin, poliittisesti kantaaottavaan kuvastoon ja kuorrutetaan kulttuurihistorian viitteillä ja paketoidaan vahvalla avantgarden hengellä.

Hengästyttävän runsaat kollaasit saavat alkunsa itse otetuista valokuvista, joihin lisätään tietokoneella kuvastoja lähes tulkoon kaikesta mahdollisesta. Tuloksena on symbolistis-filosofis-dadaistishenkisiä teoksia, joiden omaleimaista tyylisuuntaa tekijä kuvailee ”karealismiksi”. Kun samaan pataan muhimaan heitetään vielä poliittisen historian, sotahistorian, kulttuurihistorian, psykologian, eri uskontojen, kirjallisuuden, elokuvan ja musiikin viitteitä vahvasti undergroundin hengessä saadaan aikaan keitto, joka paitsi hämmästyttää myös hykerryttää.

J. Karelius on Tampereella Nekalassa asuva taiteilija, jonka teoksia on ollut esillä muun muassa Tampereen Taidemuseossa ja Kokkolan taidemuseossa. Hänen tekemiään videoita on näytetty Tampereen filmfestivaalin kilpailusarjassa sekä useissa tapahtumissa eri puolilla Suomea sekä Eurooppaa.

J. Karelius Itenetissä: https://itenet.fi/ite-taiteilijoita/karelius-j/