Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Hapatustyöpaja 25.10.2020 klo 14.00 alkaenKirjoitettu: 6.10.2020

Työpajassa käydään läpi maitohappokäymisen perusasioita ja valmistetaan hapatteita.

Kuva: Jenny Priiki/Tampiiri ry

Maitohappokäymiseen perustuva hapattaminen on ikivanha, yksinkertainen ja energiaasäästävä ruuan säilömismenetelmä, joka ei vaadi kemiallisia säilöntäaineita, etikkaa eikä sokeria. Hapattaminen säilyttää ravintoarvot erinomaisesti ja on myös yksi parhaista keinoista lisätä terveyttä edistäviä maitohappobakteereita ja ruuansulatusta edistäviä entsyymeitä ruokavalioon.

Hapankaali lienee yksi tunnetuin ja helpoiten onnistuva hapate, mutta myös muiden kasvisten ja esimerkiksi sienten hapattaminen onnistuu. Paikan päältä on ostettavissa luomulaatuista kaalta, myös joitain mausteita löytyy. Jos haluat hapattaa muita vihanneksia tai käyttää tiettyjä mausteita, niin tuo niitä mukanasi.

Ota mukaan omat (suurehkot) lasipurkit tai elintarvikemuoviämpäri hapatteita varten. Liota astioita vedessä ennen kurssia noin vuorokauden ajan. Työpajan alussa vielä desinfioimme purkit kuumentaen. Tämä takaa puhtaan alustan hapatteiden valmistukselle. Mikäli sinulta löytyy, voit ottaa mukaan myös perunanuijan ja ison astian kaalin nuijimista varten.

Työpajan vetäjänä keruutuotetarkastaja Venla Törmä.
Ilmoittautuminen (osallistujamäärä rajallinen) ja lisätietoja: venlajohanna@gmail.com
Ilmoittautuneille lähetetään tietopaketti hapatuksesta etukäteen sähköpostitse.

Otathan huomioon koronan. Älä tule paikalle, jos olet kipeänä tai epäilet, että olet voinut altistua koronalle. Työpajassa pyritään pitämään turvavälit. Hirvitalolla on käsidesiä.