Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Karkki Mäkelän taidenäyttely: Wishful Thinking 6.3.-28.3.2021Kirjoitettu: 24.2.2021

 

Näyttelyn teosten teemana on inhimillisyyden epä-zen puoli, pääosissa pikkumainen ja itsekeskeinen sankari. Teokset käsittelevät näiden tuntemusten myöntämistä ja kieltämistä, minäkuvan (epä-)realistisuutta, naiiveja toiveita ja torjutuksi tulemisen vaikeutta. Teosten hahmot pullistelevat mielikuvituslihaksilla ja rypevät varpaat paljaana fantasioissaan sohvannurkassa.


Työskentelen yleensä ihmisyyteen liittyvien teemojen parissa, ja pyrin löytämään kirpaiseviinkin aiheisiin ymmärtävän näkökulman, ja kyseenalaistamaan totuttua näyttämällä muunmuassa arkisten rituaalien muodostumisen absurdiutta. Teen teoksia itselle läheisistä ja vaivaavista aiheista henkilökohtaisen kasvun ja oivaltamisen motivoimana. Työskennellessäni pohjana on usein määriteltävissä oleva ajatus tai tuntemus, mutta kuva tuo esiin elämän nyansseja joita on mahdotonta sanoittaa. Annan kuvien symboliikan ilmestyä alitajunnasta logiikalta sen kummemmin kyselemättä.

Näyttelyssä on esillä sekä maalauksia että veistoksia. Karkki Mäkelä s.1982 on kahdeksan vuotta sitten tamperelaistunut kuvataiteilija. Työskentelyä on tukenut Taiken Pirkanmaan taidetoimikunta sekä Alfred Kordelinin säätiö.

Haastattelu/videokierros näyttelyssä.
Video/interview
https://www.youtube.com/watch?v=AjE2ge8jlBc
Kulttuuritoimituksen artikkeli:
https://kulttuuritoimitus.fi/kritiikit/kritiikit-kuvataide/pastellisia-pyyhekumeja-sairastumia-toipumisia-seka-matkoja-menneen-ja-itseeseen/