Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Avoin näyttelyhaku Pispalan nykytaiteen keskuksen syyskaudelle. Viimeinen palautuspäivä 18.9.!Kirjoitettu: 10.9.2009

Avoin näyttelyhaku Pispalan nykytaiteen keskuksen syyskaudelle.

Järjestämme kolme kertaa vuodessa avoimen näyttelyhaun aina jollakin meitä kiinnostavalla teemalla. Haussa olevat näyttelyajat ovat lokakuusta joulukuuhun. Pispalan kulttuuriyhdistys hoitaa näyttelyn valvomisen. Galleriatilana Hirvitalolla toimii tällä hetkellä kaksi yläkerran huonetta
(http://www.hirvikatu10.net/wordpress.1/wp-content/uploads/2008/07/pohjapiirrosyla.jpg),
mutta muidenkin tilojen käytöstä voidaan mahdollisesti sopia.

Vapaamuotoiset hakemukset tulee toimittaa Hirvitalolle postitse osoitteeseen

Pispalan kulttuuriyhdistys ry
Hirvikatu 10
33240 Tampere

tai sähköisesti osoitteeseen hirvitalo.archive[at]gmail.com 18. syyskuuta mennessä.

Liitä mukaan kuvia töistäsi ja näyttelysuunnitelma, jossa kerrotaan ainakin tilantarve ja toivottu näyttelyajankohta. Hakemusten läpikäynti ja näyttelyiden valitseminen tehdään 19. syyskuuta kello 14 alkaen ja kaikkien halukkaiden on mahdollista osallistua siihen.

Tämän syksyn teema on Edistysusko.

Moderni edistysusko eli kukoistuskauttaan 1800-luvun loppupuolen loistokkaiden maailmannäyttelyiden aikakaudella, kunnes ensimmäinen maailmansota romahdutti insinöörien ruumiillistamat kristallinhohtoiset illuusiot.
Vielä nykyäänkin, huolimatta väitteistä, että olisimme siirtyneet jälkimoderniin aikaan, usko edistykseen tuntuu olevan sisäänkirjoitettuna meissä kaikissa. Länsimaalaistunutta maailmaamme ohjaa yhä usko pysyvään talouskasvuun, aina kehittyvään teknologiaan joka ratkaisee ongelmamme, ja käsitys siitä, että tuleva on aina parempi kuin mennyt. Nykyiset sukupolvet eivät kuitenkaan itsestään selvästi ole onnellisempia tai varakkaampia kuin edelliset. Aivan kuten tulevatkaan sukupolvet eivät välttämättä tule toimeen meitä paremmin. Jatkuvaan teolliseen ja taloudelliseen kasvuun perustuva ajattelutapa on aiheuttanut uudentyyppisiä ongelmia, jotka tulevat heijastumaan pitkälle tulevaisuuteen.

Onko edistysusko täydellisessä kriisissä? Tuleeko meidän unohtaa ajattelutapa joka on tuonut meille niin paljon hyvää? Voiko edistysuskoon löytää uusia näkökulmia, voiko se uudistua ja olla osana tulevaa? Mitä edistys merkitsee meille 2000-luvulla?

Lisätietoja

info[at]hirvikatu10.net
www.hirvikatu10.net