Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Eeva-Maija Walin – Viimeiset 10 000 km 10.7-1.8.2021Kirjoitettu: 13.7.2021

” Please know I am quite aware of the hazards. I want to do it because I want to do it. Women must try to do things as men have tried. When they fail, their failure must be but a challenge to others.” – Ote Amelia Earhartin kirjeestä aviomiehelleen.

Amelia Earhart (1897-1937) oli lentäjäpioneeri, joka katosi Tyynellämerellä 1937. Hän seurasi päiväntasaajaa ja tavoitteli kaikkien aikojen pisintä maailmanympärilentoa (46 700 kilometriä). Amelia Earhartin kohtalo jäi ikuiseksi mysteeriksi.
Viimeiset 10 000 km on kunnianosoitus Amelialle, rohkeudelle ja vapaudelle. Teokseen sisältyy symboliikkaa: teline, johon kuvat on ripustettu, mukailee Amelian viimeisen lentokoneen Lockheed 10E Electran siiven muotoa. Kuvat on maalattu japanilaiselle riisipaperille muistuttamaan siitä katoamisteoriasta, jonka mukaan Amelia olisi ollut japanilaisten vankina.
Kuvat kertovat tarinaa muistikuvien haalistumisesta, valikoivasta muistista, ja muistin katoamisesta. Mitä asioita omaan muistiimme jää, ja mitä meistä muistetaan, kun oman katoamisemme aika on.”